Český florbalový reprezentant Tom Ondrušek.

Český florbalový reprezentant Tom Ondrušek. | foto: Martin Flousek, Český florbal

„Blikanec“ florbalisty Ondruška. Neskutečná hloupost, přiznal viník

  • 33
Göteborg (Od našeho zpravodaje) - Kouč Cepek se ho zastával, on sám ale moc dobře věděl, že to byl „blikanec“. Ve 48. minutě na útočné půlce Finů letěl míček ven z hřiště, když si ho Tom Ondrušek chytil rukou a chtěl dál hrát... Jenže ostrý hvizd jeho „záškodnickou“ akci zastavil a následovalo oslabení, ve kterém florbalisté Finska dali klíčový gól na 3:5.

„Byla to moje neskutečná hloupost, nikdy jsem takovou věc neudělal, ale teď přišla,“ říkal Ondrušek po semifinálovém zápase na mistrovství světa v Göteborgu.

Byl smutný, hlavu svěšenou dole. A měl za sebou už první kolo omluv svým spoluhráčům. Přesto říkal: „Na to není omluva. V souboji mě obránce rozhodil, balonek letěl a já jsem po něm hloupě instinktivně sáhnul. Kalich hořkosti jsem si pak na trestné vypil až do konce. Věřil jsem, že to kluci ubrání, ale spadl tam takový hloupý gól. Všem se omlouvám.“

Přesilovku totiž šťastně využil zkušený finský forvard Mika Kohonen, když míček prošel gólmanovi Kafkovi pod rukou a on ho prázdné branky s lehkostí dorazil.

„Myslím, že přitom šlápl do malého brankoviště (což je zakázané), ale rozhodčí to pustil,“ uvedl Tomáš Kafka.

Zatímco trenér Radim Cepek našel pro Ondruškův zkrat pochopení (více zde), sám hráč vinu nepopíral. „Když se nechám vyloučit s prominutím za takovou debilovinu a oni odskočí na rozdíl dvou gólů, tak to už je na takové úrovni těžké dohnat. Rozhodují detaily, ale bohužel dneska nerozhodl detail, ale moje úplná hloupost. To je neomluvitelné.“

Dost výčitek! V nedělním zápase o bronz dostane šanci svou „božskou“ ruku napravit.