Brankářka Hana Váňová bude na pražském turnaji jednou z osmi florbalistek Děkanky v českém výběru

Brankářka Hana Váňová bude na pražském turnaji jednou z osmi florbalistek Děkanky v českém výběru | foto: www.dekanka.com

Odčinit debakly. To je cíl českých florbalistek pro turnaj v Praze

  • 0
Sehrát vyrovnanější zápasy než v předchozích turnajích touží české florbalistky na dalším podniku Euro Floorball Tour. V Praze se od pátku do neděle utkají s tradičně silnými výběry Švédska, Finska a Švýcarska. Svěřenkyně trenéra Jaroslava Markse zároveň odstartují druhou fázi přípravy na světový šampionát v příštím roce.

Začít budovat konkrétní výběr pro mistrovství světa 2009 ve Švédsku. To je jeden z cílů trenérů florbalových reprezentantek pro pražský Salming Cup.

"V širším kádru reprezentace máme nyní zhruba třicet hráček. Chceme z nich vytvořit kompaktní celek tak, abychom za rok ve Švédsku mohli hrát o medaile," řekl trenér Jaroslav Marks.

program turnaje

ŽENY

Pátek 31.října:
16:00 Finsko - Švýcarsko 
19:00 Česko - Švédsko  

Sobota 1.listopadu
16:00 Švédsko - Finsko
19:00 Česko - Švýcarsko  

Neděle 2.listopadu
16:00 Švýcarsko - Švédsko
19:00 Česko - Finsko 

JUNIORKY

Pátek:
10:00 Finsko - Švýcarsko 
13:00 Česko - Švédsko  

Sobota:
10:00 Švédsko – Finsko 
13:00 Česko - Švýcarsko 

Neděle:
10:00 Švýcarsko - Švédsko
13:00 Česko - Finsko

Denní vstupné: 50 Kč, do 150 cm zdarma. 


Národní tým se na domácí půdě představí po dvou letech. V turnaji se od pátku do neděle utká v hale na Podvinném Mlýně ve Vysočanech se třemi elitními celky světa - Švédskem, Finskem a Švýcarskem.

"Víme, že všichni tři soupeři jsou silnější. Ale my se budeme snažit, aby případné porážky byly co nejtěsnější. Že se s týmy světové špičky dá hrát, dokázala Děkanka na nedávném Evropském poháru. Věříme, že to dokáže i reprezentace," uvedl Marks.

Češky svých posledních šest mezistátních zápasů prohrály a s výjimkou loňského duelu s Finskem (2:3) šlo vždy o debakly.

"My musíme stavět na hráčkách fyzicky schopných se vyrovnat právě celkům ze Švédska, Finska či Švýcarska," dodal asistent Miroslav Janovský.

Trenéři budou v Praze postrádat opory mistrovské Děkanky Kristýnu Jílkovou a Dominiku Šteglovou, v nominaci je nahradily Hana Kalousová a Markéta Vaňáčová z Chodova.

Děkanka má v dvacetičlenném výběru celkem osm florbalistek, čtyři zástupkyně má Chodov.

Kromě turnaje elitních ženských výběrů se v nové hale Sparty ve Vysočanech  představí v souběžně hraném turnaji i české juniorky. Samotná hala pak bude generálkou organizátorů prosincového mistrovství světa florbalistů. Právě zde se uskuteční závěrečné boje o umístění v divizi B.

nominace reprezentace čr

Brankářky: Jana Christianová (FbŠ Bohemians), Hana Váňová (Děkanka Praha)

Obránkyně: Margarita Kalecká, Kateřina Moťková, Magdalena Šindelová (všechny Děkanka Praha), Lenka Bartošová (FBC Liberec), Zuzana Macurová (1. SC SSK Vítkovice), Olga Šimáčková (FbŠ Bohemians)

Útočnice: Denisa Billá, Hanka Lacková, Ilona Novotná, Klára Rozumová (všechny Děkanka Praha), Anet Jarolímová, Anna Kulhánková, Hana Kalousová, Markéta Vaňáčová (všechny Chodov), Zuzana Jelínková,  Lucie Paulovičová (FBC Liberec), Nikola Černá (1. SC SSK Vítkovice), Michaela Rullová (Elite Praha)