Momentka z florbalového duelu mezi Pardubicemi (červenočerná) a Mladou Boleslaví

Momentka z florbalového duelu mezi Pardubicemi (červenočerná) a Mladou Boleslaví | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Musíme být trpěliví, zní od pardubických florbalistů před Spartou

  • 0
Den byli v mírné euforii. Florbalisté Sokola Pardubice před týdnem porazili 6:5 na nájezdy silnou Mladou Boleslav, „vzpamatovávající se“ z opojného vítězství v poháru, což jim přiblížilo vysněné play-off.

Za necelých čtyřiadvacet hodin se to však otočilo. Pronásledovatel Východočechů z Ostravy, který má navíc stále jeden zápas k dobru, nečekaně přemohl favorita z Chodova a na Sokol se bodově dotáhl.

„Zkazilo nám to víkend,“ přiznal později trenér Pardubic Martin Czeczinkar.

Jeho mužstvu tak nezbude, než „vytřískat“ co nejvíc bodů v nadcházejících zápasech a Ostravu na závěr srazit ve vzájemném utkání.

Dnes stojí průběžně devátým Pardubicím v cestě sedmá pražská Sparta, která předchozí mač ovládla poměrem 7:3. Úvodní buly odvety v hale Dašická je naplánováno na 18 hodin.

„Zápas se Spartou patří do trojice těch, které bychom měli vyhrát, abychom si zajistili dobrou výchozí pozici (před duelem s Ostravou),“ konstatuje centr prvního útoku Pardubic Jakub Burian.

Jeho spoluhráč Petr Němeček, který dříve v dresu Pražanů působil, nabízí recept, jak na soupeře: „Sparta střílí spoustu gólů, budeme muset poctivě bránit a být trpěliví, pak naše šance určitě přijdou.“

A dodává: „Bylo by skvělé zopakovat takový vstup do utkání jako s Mladou Boleslaví.“

Proti ní Sokol vedl díky Teichmanovi 1:0 již po 14 vteřinách, čímž se nastartoval k cenné výhře.