Florbalistka Hana Koníčková se raduje z gólu proti Slovensku na MS juniorek v

Florbalistka Hana Koníčková se raduje z gólu proti Slovensku na MS juniorek v Olomouci 2010 | foto: www.wfc2010.cz

Mladá liberecká florbalistka Koníčková má na elitní světové ligy

  • 0
Liberecká florbalistka Hana Koníčková patří v 18 letech k ozdobám národního týmu. Na mistrovství světa žen vstřelila jako jediná gól Švédkám, světovým florbalovým suverénkám.

Hana Koníčková z FBC Crazy Girls Liberec patří k největším českým talentům a je velice pravděpodobné, že to dotáhne hodně daleko.

"Na to, jak je mladá, je už velice herně vyspělá. Umí mnohem víc, než kdejaká pětadvacetiletá holka. Je šikovná, průbojná a nebojí se chodit do soubojů. A hlavně, nechá si poradit a snaží se to plnit. To je také její velké plus," tvrdí Vladimír Ježek, kouč libereckých florbalistek. "Není náhodou, že je oporou českého týmu juniorek, ale týmu dospělých."

Koníčková těží i ze své výšky 171 centimetrů a svoje schopnosti třeba naplno potvrdila o víkendu, když v extraligovém duelu nasázela Trutnovu pět gólů. A v konkurenci střelkyň ze špičkových pražských družstev se v kanadském bodování vyšplhala už na šestou pozici s bilancí devíti branek a dvou asistencí.

"Má výborný čich na góly, její výběr místa je perfektní. Zkrátka se umí umí se postavit do střeleckých pozic a ty dokáže využít," konstatoval kouč libereckých žen FBC Prestige Management.

Odejde nám do ciziny, uvědomuje si trenér

Cílem každé domácí florbalistky je odchod do vyspělé ciziny. "Může se dostat kamkoliv, jsem přesvědčený, že bude mít určitě na víc, než hrát jen švýcarskou ligu, kam pádí devadesát devět procent českých hráček. Hanka už má schopnosti nastupovat v elitních světových soutěžích, třeba ve Švédsku," poznamenal Vladimír Ježek.

Koníčková pochází z Uherského Hradiště a do Liberce ji zlákali už před lety, když na severu Čech začala studovat druhý ročník gymnázia.

"Když jsme se bavili, říkala, že chce nejdřív dostudovat střední školu, a pak se teprve uvidí. Mám ale tušení, že odsud časem zmizí ven. Tedy bohužel pro náš tým, protože ve svém mladém věku patří ke stěžejním oporám," popsal Vladimír Ježek.


Témata: Extraliga ženy