Mistři ze Střešovic se těší na mistry Švédska

Praha - Přestože mají florbalisté střešovického Tatranu jakožto hráči pořádajícího oddílu při Czech Openu pokaždé i řadu organizačních povinností, během posledních čtyř ročníků ani jednou nechyběli na stupních vítězů. Po stříbru z ročníku ´98 a následném premiérovém triumfu v roce 1999 přišla předloni a loni dvě třetí místa a postup do semifinále je i letos hlavním cílem úřadujících českých šampiónů. Trenér Zdeněk Skružný však jako každoročně především vítá možnost sehrát během pár dní řadu těžkých zápasů ze soupeři z domácí i evropské florbalové špičky.

"Czech Open pro nás vždy představuje ideální vstup do sezóny, máme za sebou jen pár seznamovacích a spíše na fyzičku zaměřených tréninků, takže se celý mančaft už moc těší na zápasovou atmosféru. Samozřejmě bychom chtěli uspět i výsledkově a naším cílem je postup do semifinále, celý turnaj však má především sloužit jako ideální příprava na novou sezónu.

Z mistrovského kádru nám bude chybět Radim Cepek, který odchází na zahraniční angažmá do Švýcarska a na Czech Open posílí výběr švýcarských hvězd Swiss Selection, hrát nebude ani Zahálka, který se rozhodl ukončit florbalovou kariéru a z pracovních důvodů odešel na hostování do týmu ligových nováčků z Bohemians obránce Zdeněk Freund. Novými tvářemi v týmu jsou naopak talentovaný junior Tomáš Doležal, který se stejně jako Filip Filipovič vrací z týmu Future.

Kádr pro letošní Czech Open tak čítá asi 15 jmen, takže počítáme s hrou na tři pětky, ovšem zápasy v základní skupině, kde nás čekají finští Rangers, Lauku z Lotyšska a 1.SC Ostrava zřejmě odehrajeme pouze na dvě pětky. Ve vyřazovacích bojích se už totiž podle letitých zkušeností projevuje i únava z mimosportovních organizačních povinností a proto hodláme rozložit tíhu zápasů na více hráčů." vysvětlil Zdeněk Skružný, který má jasného favorita na letošní vítězství.

"Jednoznačně Pixbo, titul mistra Švédska je tím nejlepším argumentem, osobně se na ně moc těším! O první čtyřku pak budou zřejmě bojovat Havířov s FBC Ostrava a samozřejmě věřím i našemu družstvu. Jako každoročně se i letos chystám sledovat zápasy kvalifikační skupiny na lednový PMEZ, z nichž nám vzejde jeden soupeř pro pražský turnaj, ale mám strach, že to dopadne stejně jako v letech předchozích a díky nedostatku času toho zase moc neuvidím..."