Krutý víkend pro Tatran: prohráli muži i ženy

  • 1
Praha - Unikátní bilance florbalistů Tatranu Střešovice skončila porážkou na půdě extraligového nováčka. Mladá Boleslav jako první letos sebrala Tatranu plný počet bodů, což se nepodařilo nikomu během celé základní části předchozího ročníku. Střešovice bodovaly v posledních 29 utkáních v řadě.

Nebýt početné marodky, možná by série pokračovala dál. Jenže Tatran přijel do Mladé Boleslavi jen s  11 hráči do pole a domácí toho využili k těsnému vítězství 5:4. Hvězdou zápasu byl domácí útočník  Tůma, který dal hattrick.

Tatran zdramatizoval utkání až v samém závěru díky brankám Ďarmeka a Mosteckého, které na přelomu 59.  a 60. minuty dělilo pouhých sedmnáct vteřin. V závěru hosté odvolali brankáře a Novotný dvakrát  trefil tyčku prázdné branky.

Mladá Boleslav tak dál šokuje florbalové fanoušky a zůstává na druhém místě soutěže za vedoucím  Brnem. Střešovice jsou čtvrté a mají zápas k dobru.

V popředí tabulky se drží i tým Future, který tentokrát zvítězil 7:5 v Havířově. Utkání mezi FbŠ  Bohemians a Vítkovicemi se nehrálo. Vítkovice se k zápasu, zřejmě z důvodu vysokého počtu zraněných  hráčů, bez oficiální omluvy nedostavily. O výsledku rozhodne ligová komise.

Až do neděle byly neporaženy také ženy Tatranu Střešovice. Jejich série skončila prohrou 2:4 v derby  s FBŠ Bohemians. Vítězný tým se tím dotáhl právě na Tatran, který je o tři body druhý za dosud plně  bodujícím Libercem. Poslední jsou pražské Ovocné Báze.

Fortuna extraliga mužů: FBC Ostrava - Brno 4:3 v prodl., Liberec - Třinec 14:5, Havířov - Future 5:7,  Mladá Boleslav - Tatran 5:4.
1. liga žen, 7. kolo: Future - Svitavy 6:2, Chodov - Ovocné Báze 7:1,  Lhokamo - Děkanka 2:5, Tatran - FBŠ Bohemians 2:4, Jičín - Vítkovice 5:3, Liberec - Brno 7:1. 6.  kolo: Future - Ovocné Báze 6:4, Chodov - Svitavy 3:2, Lhokamo - FBŠ Bohemians 0:5, Tatran - Děkanka  8:2, Jičín - Brno 0:4, Liberec - Vítkovice 8:6.