Hymny jsou odehrány, hráči jsou rozestavěni na hřišti, duel za malou chvíli začne.

Hráči mezi šlehajícími plameny vstupují do potemnělé haly. Hrát se začne o zhruba sedm minut později proti původnímu plánu, protože se nečekaně protáhl předchozí duel o páté místo.

Od minulého mistrovství světa Češi ani jednou Švýcary neporazili, v posledních dvou duelech o bronz na šampionátu však uspělo Česko.

Trenér Radim Cepek se rozhodl ke změně na brankářském postu. Lukáše Součka, který si vyčítal vítězný gól z Finů, nahradí veterán Tomáš Kafka. 

Česko versus Švýcarsko, to už je na mistrovství světa klasika soubojů o třetí místo. Před dvěma roky uspěl český tým, který byl bronzový celkem dvakrát (k tomu má Česko jedno stříbro). Švýcaři mají bronzů už pět (a také jednu stříbrnou medaili).

Tým trenéra Cepka se musí otřepat z nešťastné koncovky semifinále s Finskem, které Češi ztratili gólem až 7 vteřin před koncem 3:4. Švýcaři drželi proti favorizovanému Švédsku po dvou třetinách nerozhodný stav, ale nakonec podlehli 2:7.

Dobré nedělní odpoledne, vítejte u reportáže z florbalového mistrovství světa v Rize, kde se český tým utká o bronzové medaile se Švýcarskem.