Momentka ze zápasu extraligy florbalistek mezi Jihlavou a Libercem.

Momentka ze zápasu extraligy florbalistek mezi Jihlavou a Libercem. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Florbalistky Jihlavy dvakrát prohrály. A už se chystají na play-down

  • 0
Florbalistky extraligového nováčka z Jihlavy zakončily základní část nejvyšší soutěže dvěma nepříjemnými porážkami na severu Moravy. V sobotu podlehly Ostravě 0:4, o den později pak Vítkovicím 3:9.

"V úvodním zápase naše hráčky celou dobu nenašly optimální tempo. Jejich výkon byl bezzubý, a domácím tak zisk tří bodů značně ulehčily," uvedl asistent trenéra FBŠ AL INVEST Jan Šmarda.

Sobotní porážka definitivně odsoudila Jihlavu k účasti v play-down. "Když se podíváte na konečnou tabulku, naše předsevzetí hrát play-off sice nevyšlo, ale rozhodně nebylo scestné," poznamenal Šmarda.

Momentka ze zápasu extraligy florbalistek mezi Jihlavou a Libercem.

Toho potěšil výkon jihlavského týmu v nedělním duelu. "Výsledek 3:9 byl vzhledem k předvedené hře až moc krutý," míní asistent trenéra. "Rozhodně jsme se silnějšího soupeře nezalekli, zápas jsme nevypustili. Ale projevila se větší zkušenost Vítkovic," doplnil.

Namísto vyřazovací části čeká Jihlavu boj o záchranu. V prvním kole play-down se v sérii na tři vítězství utkají s Olomoucí. První zápasy se hrají 24. a 25. března.