Vítkovičtí florbalisté udělali další krok k obhajobě titulu.

Vítkovičtí florbalisté udělali další krok k obhajobě titulu. | foto: Jakub Konarski, www.fbcostrava.cz

Florbalisté Vítkovic nastříleli v Boleslavi devět gólů a jsou ve finále

  • 0
Potřetí za sebou se o florbalový titul utkají Vítkovice s Tatranem Střešovice. Úřadující šampion postoupil ze semifinále po vítězství 3:1 na zápasy, když v tom posledním v Mladé Boleslavi zvítězil po divokém průběhu 9:6.

Hattrickem se podílel na výhře Ostravanů útočník Martin Tokoš, v dresu poražených vstřelil tři branky obránce Štěpán Slaný. Mladá Boleslav získala v letošní sezoně bronz.

Středočechům už se vrátil do sestavy po jednozápasovém automatickém trestu za červenou kartu v druhém utkání v Ostravě ofenzivní lídr Novotný, ale na sobotní výhru 6:5 v prodloužení nenavázali.

Rozhodla druhá třetině. Na jejím začátku sice Petr Veselý vyrovnal na 2:2, ale další minuty patřily Vítkovicím.

Na trefy Víta Hrubého a Bruse reagoval domácí trenér Jiří Stožický o chvíli později oddechovým časem, ale hned šest vteřin po něm upravil Fin Mustakallio na 2:5 a za dalších šest vteřin se trefil ještě Tokoš.

Vítkovice v závěrečné části zvýšily na rozdíl čtyř branek, když mezitím Novotný neproměnil další trestné střílení domácích, kteří pak ještě bojovali, ale po snížení na 6:8 inkasovali při power play. Mladá Boleslav ztroskotala v semifinále popáté za sebou a potřetí v řadě na Vítkovicích.

"Sobotní zápas nám vzal hodně sil, po rychlých gólech ve druhé třetině nám chyběly k obratu," řekl trenér Stožický webu České florbalové unie.

"Stejně jako poslední dva roky jsme z cesty do finále odvalili velký šutr. Jsem rád, že včerejší i dnešní zápas ukázal, že hráči i fanoušci umí být disciplinovaní a užít si takový zápas," řekl vítkovický kouč Radomír Mrázek.

Narážel tak na incident diváka s hráči Mladé Boleslavi před týdnem v Ostravě (více o něm čtěte zde).

Finálová série začne za týden v Praze, Tatran Střešovice slavil postup přes Chodov už v sobotu (více o druhém semifinále zde).

semifinále play-off

Mladá Boleslav - Vítkovice 6:9 (1:2, 2:4, 3:3)
Branky:
36., 43. a 57. Slaný, 8. Kadlec, 22. P. Veselý, 59. Ekl - 32., 56. a 60. Tokoš, 10. Tomašík, 17. Jelínek, 24. V. Hrubý, 29. Brus, 32. Mustakallio, 45. P. Suchánek. Konečný stav série: 1:3.

druhé kolo play down

Torpedo Havířov - TJ VHS Znojmo 7:3 (6:2, 1:0, 0:1)
Branky:
1. a 9. Pavel Kožušník, 15. a 28. Smeták, 18. Šmída, 19. M.
Kožušník, 20. Kubala - 17. Kucharič, 17. Bárta, 44. Čihal. Stav série: 1:1.

Finále první ligy o přímý postup do extraligy

FBŠ Bohemians - FBC Kladno 7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
Branky:
2. a 15. Petr, 35. a 46. Čihák, 35. Jakoubek, 45. Pacan, 55.
Kubert. Stav série: 1:1.

,