Momentka z utkání extraligy florbalistů Otrokovice - Pardubice.

Momentka z utkání extraligy florbalistů Otrokovice - Pardubice. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Florbalisté Otrokovic se těší na konfrontaci se zahraničními týmy

  • 0
Otrokovičtí florbalisté mají před startem extraligy smělé cíle. Čtvrtfinále z předchozí nováčkovské sezony chtějí povýšit na semifinále. Jak moc reálné plány to jsou, může naznačit nadcházející turnaj Czech Open v Praze. Největšího florbalového podniku světa se přitom Panteři zúčastní v elitní kategorii jako historicky první mužstvo ze Zlínského kraje.

"Czech Open je pro nás bonusem," připomíná brankář Jan Krkoška, že elitní kategorii může z české extraligy hrát pouze osmička čtvrtfinalistů. Nejlepší tuzemské celky se ve čtyřech skupinách střetávají s předními kluby ze Švédska, Finska a Švýcarska.

"Pro tým to bude prověrka, jak se dokáže vyrovnat se zahraničním stylem florbalu, který je úplně jiný než český," podotkl nový trenér Otrokovic Martin Hájek.

Jeho výběr se ve čtvrtek utká s českým mistrem Tatranem Střešovice a švédským IBF Falun, o den později se švýcarským HC Rychenberg Winterthur. "Se Švýcary bude zápas asi o dobývání jejich propracované obrany. Švédi budou naopak asi hodně útočit, jsou rychlí, technicky a takticky na výši," charakterizoval Hájek zahraniční soupeře. "Úspěchem by pro nás bylo, kdybychom byli ve skupině do druhého místa."

V tom případě by Otrokovice postoupily do osmifinálové skupiny, v níž by je čekaly další dva duely. Do čtvrtfinále pak projdou nejlepší tři celky. I kdyby ale Panteři prohráli ve skupině všechny tři střetnutí, turnaj pro ně nekončí. Týmy na třetím a čtvrtém místě budou hrát vyřazovacím způsobem o dvě místa do čtvrtfinále play-off.

Hájek bude mít na Czech Open kompletní kádr. "Nikdo se neomluvil a nikdo není zraněný," libuje si kouč Otrokovic. Tým má za sebou první část přípravy, kterou vedl kondiční trenér Aleš Prudký, a herní soustředění. "Ze začátku jsem trochu žehral, že tréninky měli nižší intenzitu, pak ale Aleš dostál své pověsti a byly docela drsné," pousmál se český reprezentační útočník Matěj Koňařík.

"Aleš odvedl výbornou práci, kluci mají naběháno," chválí svého kolegu Hájek, který díky tomu může mužstvo učit nový herní styl. "Chceme hrát útočněji a aktivněji. Nečekat, co udělá soupeř." Před extraligou, která začíná v půlce září, odehrají Otrokovice ještě dva turnaje v Třebíči a Hodoníně. "Po nich určíme soupisku pro extraligu," dodal Hájek.