Útočník florbalové Sparty Marek Mandelbaum

Útočník florbalové Sparty Marek Mandelbaum | foto: Sparta florbal

Florbalový paradox: Sparta bude doma v Plzni. Tam, kde klub nemusí

  • 0
Může se pražská Sparta cítit v Plzni jako vítaný host? A může se tu snad cítit jako doma? Ve fotbale, kde se oba kluby už několik let rvou o titul, je to sci-fi. Ani v hokeji nečekají na sparťany hned po sjezdu z dálnice D5 vítací výbory. Jenže ve florbale je to všechno jinak.

Úplně jinak!

A tak se extraligová Sparta v neděli představí v Plzni jako domácí tým, který tu bude hostit Mladou Boleslav. Zvláštní? Jen trochu.

Florbalové kluby se totiž už pár let snaží nejvyšší soutěž ukázat i v městech, kde mají zatím k extralize daleko, a Sparta se pro své „misionářství“ rozhodla právě v Plzni, kde místní celek FBC hraje jen třetí nejvyšší soutěž.

Že vyrazí do města, kde Spartu nemají moc v lásce (a kde taky mají?), ale není náhoda. Pochází odsud 23letý útočník Marek Mandelbaum. „Pár let zpátky jsem doufal, že extraliga nebude v Plzni jenom na návštěvu, ale to je ještě práce na hodně roků. Mně osobně se ale splní sen - očekávám plný dům, florbalových nadšenců je v Plzni a okolí velký počet. Už jenom doufám, že to celé bude mít pro nás vítěznou tečku, tým na to máme a zahrát skvěle taky umíme.“

Mandelbaum pak věří, že extraligová návštěva pomůže florbalové rozvoji na západě Čech. „Celá tahle akce by mohla zvednout mladé kluky a nakopnout je, aby si extraligu taky zahráli. Tvrdím, že to není pouze o talentu, ale o velké dřině a píli.“

Zápas začíná v neděli od 19 hodin v plzeňské hale Lokomotiva, před ním se pak uskuteční regionální derby mezi týmy FBC Plzeň a FB Hurrican Karlovy Vary.