Otrokovičtí florbalisté v utkání s Chodovem.

Otrokovičtí florbalisté v utkání s Chodovem. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Florbalisté Otrokovic se na ligové semifinále nemusí stěhovat

  • 1
Semifinále extraligové play–off s Tatranem Střešovice ještě nezačalo a extraligoví Otrokovic už vybojovali jednu nečekanou a vítěznou bitvu. Kvůli plánovanému televiznímu přenosu třetího utkání se nemusí stěhovat do 70 kilometrů vzdáleného Zubří, po dohodě se svým soupeřem bude stanice ČT4 Sport přenášet oba úvodní pražské duely.

"Florbal se nehraje pro peníze, ale pro pocity. A než hrát někde bez diváků, tak pro nás je výrazně lepší varianta parádní atmosféry vyprodané haly v Otrokovicích," pronesl prezident Tatranu Martin Vaculík.

"Ve Střešovicích se zachovali jako slušní lidé a partneři. Udělali vstřícný krok, na který jsme marně čekali od unie," poděkoval na dálku manažer otrokovických Panterů Petr Hrabec. "Tatranu za ochotu uhradíme ubytování a jídlo v Otrokovicích."

Česká florbalová unie a televize si vybraly k odvysílání úterní druhý duel z Prahy a třetí o dva dny později z Otrokovic. Jenže hala na Štěrkovišti momentálně nesplňuje podmínky pro vysílání přímého přenosu a nejbližší volná a vhodná aréna se nacházela až v Zubří.

"Chtěli jsme, aby do naší haly přijeli zástupci unie a televize a na místě jsme vyřešili možnosti splnění požadavků přenosu, jenže nikdo nereagoval," posteskl si Hrabec.

O přesunu třetího střetnutí do Zubří nechtěl ani slyšet. "Hrát nejdůležitější zápasy sezony 70 kilometrů daleko, to by byla brutální neúcta vůči naším divákům." Otrokovice se přitom mohou spolehnout na mohutnou podporu svých fanoušků, šesté čtvrtfinále s Chodovem sledovalo téměř 900 stovek lidí.

Televizní rošáda však nebyla pro kluby zadarmo. Série neodstartuje tuto sobotu, ale až příští úterý v Praze od 18 hodin, druhý duel je na programu od 17.30. V Otrokovicích se bude hrát v sobotu od osmi večer a v neděli od pěti odpoledne