Florbalisté Vítkovic slaví.

Florbalisté Vítkovic slaví. | foto: Český florbal

Florbalisté Střešovic a Vítkovic uspěli na úvod semifinále

  • 0
Florbalisté úřadujícího šampiona a vítěze základní části Tatranu Střešovice vstoupili do semifinále play off superligy výhrou nad dalším pražským týmem Chodovem 6:1. Gólem a asistencí se na vítězství podílel kapitán Marek Beneš, který v úterý prodloužil o tři roky smlouvu a bude v týmu letošního vítěze Poháru mistrů přes nabídky ze zahraničí pokračovat. Domácího prostředí naopak nevyužila druhá Mladá Boleslav, který podlehla vicemistrovi Vítkovicím 7:8. Série na čtyři vítězné pokračují na stejných místech ve čtvrtek.

Střešovice se ujaly proti Chodovu vedení v čase 17:36, kdy Marek Beneš našel dlouhou přihrávkou z vlastní poloviny hřiště před brankou Martina Kigugiteho, který poprvé překonal Karla Hodíka. Před koncem první třetiny mohl ještě zvýšit z trestného střílení za posunutí branky chodovským gólmanem Marek Beneš, ale neuspěl. Sudí Jiří Dolanský ještě před penaltou na videu zkoumal, jestli střela Matěje Havlase neprošla výsečí branky, ale nenašel k tomu průkazné záběry.

Ve 26. minutě zvýšil náskok Tatranu v početní výhodě při vyloučení hostů za špatné střídání Tomáš Hanák a hned za 18 sekund přidal třetí gól Martin Čermák. Na 4:0 upravil v přesilové hře pěti proti třem Marek Beneš. V 55. minutě při power play Chodova skóroval do prázdné branky Martin Šindelář a na 6:0 zvýšil Michal Antonín Malhocký. Tomáši Jurcovi sebral čisté konto 102 sekund před koncem Mikuláš Komárek.

V Mladé Boleslavi otevřel skóre v 8. minutě střelou z poloviny hřiště Jiří Besta a 58 sekund před koncem úvodní části si přihrávku Jakuba Bíny srazil do vlastní branky David Slončík. V 25. minutě opět Besta zvýšil už na 3:0. Vzápětí na snížení Rostislava Gattnara odpověděl Filip Zakonov, ale do poloviny utkání dostali hosty na kontakt Marek Matejčík s Lukášem Fukalou. Na trefu Martina Tokoše na 6:4 ještě dvě sekundy před koncem druhé části zareagoval v přesilovce Adam Zubek.

Domácí mezi 43. a 46. minutou sice zvýšili díky Michalu Sládkovi a Lukáši Punčochářovi na 7:4, ale na výhru to nestačilo. Ztrátu smazali Fukala, Matyáš Šindler a Adam Zubek a 20 sekund před koncem rozhodl po rychlém protiútoku z dorážky Šindler po střele Rostislava Gattnara.

ESA LOGISTIKA Tatran Střešovice - FAT PIPE Florbal Chodov 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Branky: 17:36. Kisugite (Mare. Beneš), 25:57. T. Hanák (Meliš), 26:15. Mar. Čermák (J. Boček), 33:07. Mare. Beneš, 54:45. Šindelář, 56:00. Malhocký (Mar. Čermák) - 58:18. Komárek (J. Bauer). Rozhodčí: Jiří Dolanský a Vojtěch Sýkora. Diváci: 651. Stav série: 1:0

ESA LOGISTIKA Tatran Střešovice Jurco (Kliment) – F. Eliáš, Tlapák, Sládeček, Kisugite, Meliš – Malhocký, J. Boček, Kreysa, A. Kučera, Kolísko, Šimek, Sádlo, Mare. Beneš (C), Mar. Čermák, Havlas, Vavroušek, T. Hanák, Šindelář.

FAT PIPE Florbal Chodov Dittrich (Hodík) – Tichý, M. Šmíd, Slunečko, Sýkora, J. Bauer, Matoušek, Horký – Kovářík, Komárek, Vošta, Vávra, Ondrušek (C), Kafka, Eremiáš, V. Petráň, Votava, V. Klápa.

Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:8 (2:0, 3:4, 2:4)

Branky: 7:40. Besta (Delong), 19:02. J. Bína (Punčochář), 24:01. Besta (Punčochář), 26:57. Zakonov (Tomašík), 31:31. Tokoš, 42:21. Sládek (Tomašík), 45:43. Punčochář (Zakonov) - 26:21. R. Gattnar (Matejčík), 28:27. Matejčík (R. Gattnar), 29:45. Fukala (M. Gattnar), 39:58. Zubek (L. Hájek), 47:06. Fukala (Pažák), 54:36. Šindler (Pažák), 57:56. Zubek (M. Gattnar), 59:40. Šindler (R. Gattnar). Rozhodčí: Přemysl Bališ, Peter Varga. Diváci: 675. Stav série: 0:1

Předvýběr.CZ Florbal MB Bauer (Týc) – Suchánek, Zakonov, Besta, Punčochář, Gruber, Eliáš – Tomašík (C), Šebek, Tokoš, Beneš, Vařecha, Delong, Gašparík, Bína, Sládek, Zoufalý, Duben, Šourek.

1. SC TEMPISH Vítkovice Souček (Jasiok) – Pažák, Vít, Šebesta (C), Jankovský, Hatala, Vítovec – Šindler, R. Gattnar, Matejčík, Sidunov, Fukala, Zubek, M. Gattnar, Palčinský, Slončík, Hájek, Galia.