Rozhodčí ve florbalovém zápase chybovali a jejich omyl se rozhodli napravit hráči. O přestávce se dohodli a po začátku další části si dali vlastní gól (ilustrační foto).

Rozhodčí ve florbalovém zápase chybovali a jejich omyl se rozhodli napravit hráči. O přestávce se dohodli a po začátku další části si dali vlastní gól (ilustrační foto). | foto: MF DNES

Fair play ve florbale: vlastní gól vynesl dlouhý potlesk

  • 3
I za vlastní gól si lze vysloužit dlouhý aplaus. Jak? Přečtěte si čerstvý florbalový příběh. Rozhodčí chybovali a jejich omyl se rozhodli napravit samotní hráči.

Běžela poslední minuta druhé třetiny duelu druhé florbalové ligy, ve kterém domácí Olomouc prohrávala s Přerovem 4:5. Po souboji dvou hráčů zvedl rozhodčí ruku na znamení vyloučení, a tak Olomoučtí s míčkem v držení odvolali brankáře.

Fair play

Deník MF DNES a Klub fair play při Českém olympijském výboru hledají a zveřejňují příběhy fair play ze soutěží všech výkonnostních úrovní i věkových kategorií. Tipy označené heslem FAIR PLAY můžete posílat na e-mail: pavel.grossmann@mfdnes.cz.

Jejich výhoda netrvala dlouho, Přerov míček získal a Pavol Nekl ho za tichého souhlasu sudích a k údivu všech v hale poslal do opuštěné brány soupeře.

"Takový gól nemůže platit!" běsnili domácí.

Marně. Dvojice sudích Petr Krčmář a Tomáš Václavík odmítala uznat chybu, navíc vyloučila domácího Šlosara za nesportovní chování.

Během přestávky horké hlavy vychladly a spravedlnost na sebe vzali hráči Přerova. Hned po buly si jejich útočník Filip Janoštík vstřelil vlastní gól, a tak snížil rozdíl skóre opět na rozdíl jedné branky.

"Nadnesl to v kabině náš trenér a všichni jsme se shodli, že takto vyhrát by bylo vůči soupeři nefér," vysvětlil střelec, který obvykle míří do opačné branky. "Lavička soupeře z toho byla překvapená, ale pak přišel dlouhý potlesk. To nás hodně potěšilo," přiznal Janoštík.

"Bylo to od soupeře sportovní gesto," ocenil olomoucký trenér Pavel Švec. "Asi bych se nedivil, kdyby ho neudělali, ale nejspíš uznali, že to bylo vůči nám od rozhodčích nespravedlivé."

Olomouci, bojující o udržení třetí nejvyšší florbalové soutěže, ani gesto soupeře zápas nezachránilo, jelikož Přerov zvítězil 9:8.

A olomoucký kouč Švec nakonec odpustil i sudím: "Byla to jejich velká chyba, ale stát se může každému. Naštěstí nerozhodla utkání, ale rozhodčí by potřebovali víc zkušeností. A ty získají jen v zápasech."