Crazy Girls hlásí návrat opor

Liberec - Dobrá zpráva letí z tábora florbalistek FBC Crazy Girls Liberec: opory se konečně uzdravily. Kádr úřadujících šestinásobných mistryň republiky je před klíčovými zápasy extraligy téměř kompletní. Liberečanky vstoupí do nadstavbové části extraligy z bronzové pozice s minimálním jednobodovým odstupem na druhé FbŠ Bohemians Praha.

Soutěži letos zatím suverénně kraluje pražská Děkanka. Obhajoba titulu bude letos pro šestinásobné české šampionky z Liberce hodně těžká...

"Při obrovských zdravotních problémech a zásadních změnách v kádru jsme nezačali sezonu moc dobře.
Chvíli trvalo, než se tým skonsolidoval. Navíc jsme přípravu směřovali k lednovému Poháru mistryň evropských zemí, takže se současným třetím místem jsme určitě spokojení," uvedl Zdeněk Chyba, kouč libereckého týmu.

"V nadstavbě se chceme ještě porvat o druhé místo."

Desetičlenná extraligová tabulka se nyní po základní části rozdělila. Ve skupině o 1. až 6. místo se utkají týmy jednokolově každý s každým nejlepší čtyři celky projdou do semifinále play-off.

"Třetí místo je výhodnější i kvůli losu. V nadstavbě tak budeme hrát třikrát doma a dvakrát venku," poznamenal Chyba.

V domácím prostředí přivítají Crazy Girls týmy Brna, Vítkovic a Chodova, zápasy venku sehrají v Praze na Bohemians a Děkance. "A to nám vyhovuje. V play-off, kam pevně věřím, že postoupíme, určitě narazíme na jeden z těchto silných pražských týmů. A každý zápas u soupeře nám pomůže zvyknout si na tamní prostředí," tvrdí Chyba.

Návrat Šamaninové

Trenéři Crazy Girls museli od začátku sezony improvizovat, prořídlá sestava se stále měnila. Nerozhodovala forma, ale zdraví. Momentálně chybí jen dlouhodobě zraněná A. Urbanová, a také Matějková, jež už ovšem po zranění na PMEZ začala s lehkým tréninkem.

"Hlavně jsme rádi, že se nám teď z reprezentačních akcí vrátily všechny hráčky zdravé," oddechl si Chyba.

Do hry se konečně poprvé letos zapojila kapitánka a jedna z největších libereckých opor Ruska Oksana Šamaninová. "Musíme pracovat na tom, aby návrat po vleklých problémech se zády zvládla. Pro tým je nesmírně důležitá," dobře ví Chyba. Díky jejímu návratu se zkompletovalo úderné přesilovkové komando.

Hra v početní převaze byla totiž jednou ze slabin Liberce. Naposledy nastoupila zkušená pětice Šamaninová, Bursová, Bartošová, Skružná a Coufalová do dvou přesilovek a vždy po necelé minutě padl gól.

Crazy Girls začnou nadstavbu tuto neděli 18. února v 17.00 domácím zápasem s Bulldogs Brno s jednou podstatnou změnou. "Všechny naše domácí zápasy už nyní odehrajeme v hale Dukly," poznamenal Zdeněk Chyba.