Florbalisté FBC Liberec (v černém ve vítězném domácím derby s Českou Lípou)...

Florbalisté FBC Liberec (v černém ve vítězném domácím derby s Českou Lípou) zažívají výtečný vstup do superligové sezony. | foto: Jaroslav Appeltauer

Českolipští florbalisté si poprvé zahrají play off, Liberec překonal rekord

  • 0
Všechny tři florbalové celky z kraje, které nastupují v nejvyšších soutěžích, budou v letošní sezoně hrát play off. Muži FBC Česká Lípa se poprvé ve své historii vyhnou v superlize bojům o záchranu v play down a čeká je osmifinále, neboli předkolo elitní vyřazovací části. Rozhodli o tom nedělní výhrou 8:5 v předposledním 25. kole základní fáze v hale favorizované Sparty Praha.

V bojích o postup do čtvrtfinále narazí na Ostravu, která je aktuálně osmá, Českolipští jsou devátí, toto pořadí si ale týmy ještě můžou po sobotním závěrečném dějství prohodit.

„Pro nás to znamená splnění předsezonního cíle a jsme rádi, že jsme se konečně vyhnuli bojům o záchranu,“ pochvaloval si Štěpán Slaný, manažer týmu a hrající legenda České Lípy.

Letošní sezona se náramně povedla i florbalistům FBC Liberec, kteří překonali klubový rekord, když ještě před koncem základní části nasbírali 42 bodů, o bod víc než v sezoně 2007/08.

Už jistě jim patří 7. místo a v osmifinále play off nastoupí proti desátým Královským Vinohradům, se kterými se paradoxně střetnou i v sobotu v posledním kole základní části v jakési generálce na vyřazovací boje v předkole. Ty pak začnou už hned na začátku příštího týdne a hrají se na dva vítězné zápasy.

Do play off prošly z 8. příčky v extralize i florbalistky FBC Crazy Girls Liberec. Ve výběru soupeřek si je do čtvrtfinále zvolila třetí Ostrava, série začne už tomto víkendu.