Boleslav nejela do Ostravy. Hrozí jí trest

  • 2
Praha - Florbalisté Mladé Boleslavi se o víkendu nedostavili k extraligovému zápasu do Ostravy. Hrozí jim kontumace i další disciplinární postih. Středočeši k utkání nepřijeli, přestože předtím neuspěli u ligové komise se žádostí o jeho odložení kvůli střevním potížím většiny týmu

Ligová komise obdržela v pátek vyrozumění, že Sokol nemůže do Ostravy přijet. Podle lékařského potvrzení trpěla většina týmu gastroenteritidou, zánětem žaludeční a střevní sliznice.

Komise ale podle vyjádření svého šéfa Martina Sýkory na serveru florbal.cz neshledala důvod jako dostatečný k odložení utkání a Mladou Boleslav vyzvala, aby zápas odehráli. Boleslavští se hájili, že nechtěli riskovat rozsáhlejší zdravotní potíže.

"Klub informoval jak ligovou komisi, tak realizační tým FBC Ostrava o mimořádné situaci. Většina týmu byla postižena urputnými příznaky akutního zánětu žaludku a střev. Po neblahých zkušenostech se žloutenkovou karanténou a z důvodů eskalujícího se průběhu onemocnění u některých hráčů vedení týmu rozhodlo k utkání neodjet," napsal v oficiálním prohlášení klubu na jeho webu prezident Josef Volf.

Vedení FBC Ostrava nastalá situace dopálila. "Jednání soupeře považuji za nekorektní. S každým extraligovým utkáním neseme nemalé náklady tisk plakátů a vstupenek, upoutávky v rádiu a v tisku, zajištění videopřenosu. Nemluvě o klasických nákladech," zlobil se na stránkách klubu manažer Rolf Franke.

Kde je pravda?