POD DOHLEDEM. Biker Kristián Hynek dojel druhý v etapovém závodě Cape Epic,...

POD DOHLEDEM. Biker Kristián Hynek dojel druhý v etapovém závodě Cape Epic, nestačil jen na duo Kulhavý-Sauser (v pozadí). | foto: Nick Muzik - Cape Epic / SPORTZPICS

Kulhavý a Sauser završili bikový Cape Epic na druhém místě

  • 2
Jaroslav Kulhavý a jeho švýcarský parťák Christoph Sauser obsadili v etapovém závodu dvojic na horských kolech Cape Epic druhé místo. Dvojnásobní vítězové z let 2013 a 2015 tak při svém třetím společném startu v Jihoafrické republice poprvé nevyhráli.

Po sedmi etapách se museli sklonit před olympijským šampionem z Ria a mistrem světa Ninem Schurterem a jeho švýcarským krajanem Matthiasem Stitnemannem, kteří triumfovali s náskokem více než osmi minut. Pro oba to bylo premiérové vítězství v Cape Epic.

„Měli jsme v plánu tady vyhrát příští rok, ale povedlo se nám to o rok dříve. Jsme napřed. Uspět tady hned při prvním startu je neskutečné,“ radoval se Schurter.

Vedení se ujali po vítězství v páté etapě. Další den vyhráli znovu a na své největší soupeře Kulhavého se Sauserem, pětinásobným vítězem Cape Epic, najeli téměř šest minut, čímž závod prakticky rozhodli.

„Myslím, že jsme letos změnili povahu toho závodu, společně s Manuelem Fumicem a Henriquem Avancinim. Ukázali jsme, že i hoši z cross country tu mohou vyhrát, čímž jsme asi hodně lidí překvapili,“ uvedl Schurter.

Poslední etapu dokončili se Stirnemannem jako třetí o 38 sekund za vítěznou nizozemsko-švýcarskou dvojicí Michiel van der Heijden, Andri Frischknecht. Kulhavý a Sauser dojeli šestí o 1:56 zpět.

„Mysleli jsme, že Christoph s Jaroslavem budou útočit, ale po startu bylo vidět, že Christophovi to dnes nejde. Tím to z nás spadlo a jeli jsme rozumně, vyvarovali jsme se defektů a pádů,“ uvedl Stirnemann.

Závod horských kol Cape Epic v JAR

7. etapa (85 km)

1. Van der Heijden, Frischknecht (Niz./Švýc.) 2:57:14, 2. Ferraro, Rabensteiner (It.) -17, 3. Schurter, Stirnemann (Švýc.) -38, 4. Adel, Višňovský (ČR/SR) -49, ...6. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) -1:56, 15. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -8:26.

Konečné pořadí: 1. Schurter, Stirnemann 26:35:06, 2. Kulhavý, Sauser -8:07, 3. Rohrbach, Geismayr (Švýc./Rak.) -19:34, ...8. Hynek, Lakata -1:13:38, 15. Adel, Višňovský -2:00:31.

,