Balík jezdců ve čtvrté etapě závodu Kolem Kalifornie.

Balík jezdců ve čtvrté etapě závodu Kolem Kalifornie. | foto: AP

Třikrát druhý a pak triumf. Jsem nadšený, jásal Sagan v Kalifornii

  • 2
Po třech druhých místech v předchozích dnech Peter Sagan na závodě Kolem Kalifornie nepropadl skepsi. Ve čtvrté etapě se dočkal vítězství a v cíli z radosti skotačil na zadním kole.

Slovenský cyklista ve službách stáje Tinkoff-Saxo porazil v závěrečném spurtu Woutera Wipperta i Marka Cavendishe, svého přemožitele z úvodních dvou etap, a v průběžném pořadí snížil náskok vedoucího Lotyše Toma Skujinše na 22 sekund.

Sagan po celkově dvanáctém etapovém triumfu v Kalifornii poděkoval týmovým kolegům za výborně rozjetý spurt. „Z tohoto vítězství jsem nadšený a děkuju kolegům za odvedenou práci. Věnuju ho Maciejovi Bodnarovi, který v minulé etapě ošklivě upadl a musel odjet domů,“ podotkl populární Slovák.

Spurt v závěru 172,2 km dlouhé etapy vyhrál s náskokem téměř dvou délek. „Kolegové mě před poslední levou zatáčkou dotáhli na čelo, Mark Cavendish byl za mnou. Asi jsem zatáčku projel o něco lépe a pak už jsem jenom sprintoval,“ popsal Sagan rozhodující koncovku souboje s vítězem úvodních dvou etap.

Cyklistický závod Kolem Kalifornie

4. etapa (172,2 km): 1. Sagan (SR) 4:06:56, 2. Wippert (Niz.), 3. Cavendish (Brit.), 4. Haedo (Arg.), 5. Farrar (USA), 6. Stuyven (Belg.) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Skujinš (Lot.) 18:10:57, 2. Sagan -22, 3. Britton (Kan.) -43, 4. Alaphilippe (Fr.), 5. Jaramillo (Kol.) oba -44, 6. Gesink (Niz.) -47.

,