Nového mistra světa láká špičková stáj

Lugano, Trutnov - Biker Jaroslav Kulhavý se v pátek stal juniorským mistrem světa! Kulhavý dominoval ojedinělým způsobem. Po startu nasadil strhující tempo a už po prvním okruhu na něj soupeři ztráceli půl minuty. "Jel úplně stejně, jak je zvyklý z domova. Jako by vůbec neregistroval, že tady proti němu stojí kompletní světová elita," vysvětloval jeho osobní kouč Jan Slavíček.

Kulhavý před čtrnácti dny exceloval na mistrovství Evropy v rakouském Grazu, ale před světovým šampionátem měl obavy ze silné zámořské konkurence.

"Především Australané jsou hodně nadupaní," tvrdil. Na Kulhavého nestačili, český borec dojel do cíle s náskokem dvou a půl minuty. "Jel v ještě větší pohodě než na evropském šampionátu," všiml si Slavíček.

Druhý reprezentant z trutnovského klubu Jiří Friedl závod v Luganu nedokončil. Z desáté pozici ho sesadil z kola defekt. "Měl na to se umístit mezi pátým a desátým místem," soudí Slavíček.

Kulhavý letos vyhrál snad všechno, co se dalo. Je mistrem republiky, Evropy i světa. Navíc triumfoval v Polském poháru a na tentýž úspěch bude příští víkend útočit i doma.

Po sezoně přestoupí do špičkové italské stáje Siemens Mobile Cannondale. "Je to srovnatelné s angažmá ve fotbalovém Realu Madrid," tvrdí Slavíček.