ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Hrdlička s Loskotem postoupili do semifinále MS v kolové

  • 0
Jiří Hrdlička s Pavlem Loskotem si zahrají na mistrovství světa v sálové cyklistice ve Stuttgartu v semifinále turnaje v kolové. Jejich soupeřem bude švýcarská dvojice Roman Schneider s Dominikem Planzerem, kterou Češi v základní části zdolali 4:3.

Bez porážky prošli úvodní částí turnaje obhájci posledních tří prvenství Rakušané Patrick Schnetzer s Markusem Bröllem.

Hrdlička s Loskotem vedle Švýcarů porazili ještě Belgii 4:2 a ve zbývajících třech zápasech prohráli s Francií 3:4, s Německem 3:5 a s Rakouskem 1:8. Naposledy získali čeští sáloví cyklisté medaili před dvěma lety na šampionátu v Brně, kde Petr Skoták s Pavlem Šmídem skončili v kolové třetí.

V krasojízdě dvojic open suverénně vybojovali čtvrtý titul mistrů světa bratři André a Benedikt Bugnerovi z Německa. V soutěži žen vyhrála jejich krajanka Lisa Hattemerová. Z českých zástupců zasáhne v neděli do soutěží krasojezdců pouze Jakub Mašek.

Mistrovsví světa v sálové cyklistice

Stuttgart

Krasojízda
Ženy - finále:
1. Hattemerová 178,33, 2. Brandová (obě Něm.) 175,75, 3. Frýbortová (SR) 166,59.

Dvojice open - finále: 1. A. Bugner, B. Bugner 161,24, 2. Schefold, Hanselman (všichni Něm.) 145,50, 3. Schnetzer, Latzerová (Rak.) 124,06.

Kolová
Konečné pořadí základní části:
1. Rakousko (Schnetzer, Bröll) 15, 2. Německo (G. Mlady, B. Mlady) 12, 3. Švýcarsko (Schneider, Planzer) 6, 4. Česko (Hrdlička, Loskot) 6, 5. Francie (Meyer, Seyfried) 3, 6. Belgie (Damen, Dirikx) 3.

Program semifinále: Německo - Francie, Švýcarsko - Česko. Rakousko postupuje přímo.

,