Diskuze

Van der Poel je potřetí mistrem světa v cyklokrosu, Češi cíl neviděli

Nizozemec Mathieu van der Poel obhájil titul mistra světa v cyklokrosu. Pro třetí triumf v elitní kategorii si ve švýcarském Dübendorfu dojel s velkým náskokem. Před druhým Britem Thomasem Pidcockem zvítězil o minutu a 20 sekund. Bronz vybojoval nejlepší ze zástupců belgické cyklokrosové velmoci Toon Aerts, na vítěze ztratil minutu a 45 sekund.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Někde jem četl, že Hekele miluje blátíčko.....

0 0
možnosti
OU

J63a88k41u25b 52Š86o84l59c

3. 2. 2020 8:25

Neviděl jsem juniorské závody, všechny ostatní závody parádní. Závod žen byl asi nejlepší, škoda pro Katku, že nepanovaly nedělní podmínky. Jak ale i Katka uvedla, už ji na konci sezóny docházely síly. Každopádně super sezóna. Závod, kde vepředu jedou tři závodnice z jedné země, by měl být nuda, ale opak byl pravdou. Taktické hrátky a jsem rád, že vyhrála závodnice, která jela naplno SP a minulý týden přišla o vítězství s velkou smůlou.

Parádní představení Francouzky Riberolle, za ní neskutečná Maďarka a trápení holandských favoritek. Nechat mladé holky vytrápit 50 minut bylo kruté.

Mathieu to rozštípl neskutečně, Pidcock dokázal udolat pět Belgičanů. Výborný Van Aert. Aby desátý ztrácel pět minut, to často nebylo.

Trať krásná, nakonec žádný letecký den, jak bylo předvídáno.

Naši vesměs nezajeli, pokud se neomezí počet Belgičanů a Holanďanů na čtyři, nebude možnost vecpat se do desítky, nebudou peníze, nikdo cyklokros jezdit nebude a budou z toho mít národní házenou v beneluxském podání.

4 0
možnosti
KS

Marně čekám na vyjádření Jakuba Š. ke stavu cyklokrosu a k výkonu našich eliťáků

1 0
možnosti

J27a51k26u75b 42Š53o38l78c

3. 2. 2020 8:34

18. Hekele, 20. Boroš, 23. Nesvadba

7. T. Kopecký, 15. Jelínek

8. Zatloukal, 10. M. Kopecký

9. Nash, 20. Havlíková

16. Švihálková

6. Bedrníková, 11. Zemanová

To byl můj tip z 23.1. Byl jsem optimističtější, ale spíše u juniorských kategorií než u elity. Pokud se neomezí počet startujících na čtyři, budou se nůžky jenom rozevírat a cyklokros může v ČR i zaniknout nebo se stát koníčkem pro pár amatérů .

1 0
možnosti
JJ

Nevím, jak těmto závodům říkat, napadá mne jen Mezinárodní mistrovství Beneluxu. :-P

2 1
možnosti
OS

Těžká bahnitá trať, MvDP rozhodl už v prvním kole! Nicméně český cyklokros je na dně, horší to snad ani být nemůže. Ale nastavuje to zrcadlo celé společnosti. To samé hokej, fotbal, zimní sporty. Česká vyčuranost a improvizace je přežitá. Rozhoduje dřina, technika, agresivita, rychlost, progresivní trenéři atd..příklad basketbalová repre.

4 0
možnosti
JK

Na rovinu - koho normálního může bavit jezdit na kole v blátě a zimě? :-P

5 4
možnosti
PH

Potřebovalo by to pořádnou klasickou zimu. Pamatuji jako dítě, že naši měli každé mistrovství nějakou medaili. Ale jezdilo se na ledě, sněhu. Prostě tvrdý povrch a žádné běhání s kolem.

Cyklokros už mnoho let nesledují a nechci ten propadák omlouvat, ale na bahně to našim nešlo nikdy.

Ale každopádně to ostuda je velká a asi se to v historii tohoto sportu nestalo, aby všichni naši byli předjeti o celý okruh.

5 0
možnosti
TB

Camrda vyhrál ještě ve větším bahně :-P. To už ovšem s cyklokrosem mnoho společného nemělo, tehdy se v tom závodě spíš s kolem běhalo :-)

12 0
možnosti
Foto

10tý Iserbyt ztratil na MVDP 5minut!

Moc těžký závod! Naši zajeli současné maximum!

1 0
možnosti
OH

Proč tento neúspěch?

- úzká základna

- zaspání v tréninkových metodách

- taktizování v domácích soutežích místo hodinové dřiny naplno (alá MvdP)

Nic z tohoto nepůjde změnit jednoduše. Ale čím dříve se začne, tím dříve se máme šanci vrátit nahoru. Jasně, je to také o pernězích, ale ty nejsou tím nejdůležitějším.

6 0
možnosti
KS

Přílišné glorifikování českých závodníků (Boroš, Havlíková)!!!!

2 0
možnosti
TB

Teprve před chvilkou jsem slyšel Dlaskyho vyjádření pro ČT, nulová sebereflexe a navíc vzhlíží k světlým zítřkům při MS v Táboře :-/

3 0
možnosti
Foto

Taky jsem čekal, že to položí

3 0
možnosti