Martin Bína

Martin Bína | foto: Michal Sváček, MAFRA

Pro pátý triumf v poháru si přijel Bína do Holých Vrchů na kole

  • 0
No a co? To si asi řeknete po přečtení titulku. Jak jinak než na kole by měl dorazit cyklokrosař k triumfu? Ovšem Martin Bína, to je speciální případ. Do Holých Vrchů dorazil k šestému závodu Českého poháru cyklokrosařů na kole už z domova.

"Z Boleslavi to mám kousek, ale abych se rozjezdil, tak jsem si to trochu protáhl a trvalo mi to asi hodinu," prozradil Bína.

Další hodinu pak strávil na trati a se všemi soupeři si pohrál rozdílem třídy. Zpátky domů? "Znovu vyrazím na kole," smál se v cíli vítěz.

Bína si den předtím v Holých Vrších zatrénoval, i to přispělo k jeho pátému pohárovému triumfu v řadě. Dojel si pro něj osamocený, přestože soupeře v parádní atmosféře hnaly bubny i trubky, nikdo na něj nestačil.

"V úvodu jsem několikrát zrychlil a v nějakém třetím kole už mi nikdo nestačil," líčil Bína. "Vůbec jsem se nebál, že by mě pak někdo dorazil."

Zato za ním zuřila bitva o další medaile. V pětičlenném poli se hnali za úspěchem i další Středočeši – Jiří Polnický (Boleslav) s Tomášem Paprstkou (Kolín), ale ani jeden neuspěl.

Stříbro bral znojemský Vojtěch Nipl, jemuž se nakonec podařilo ostatním odskočit. "Holé Vrchy jsem dosud znal pouze jako závody na blátě. Musím přiznat, že takhle na suchu to bylo ještě těžší," hodnotil Nipl. "Když nám Martin Bína ujel, držel jsem si své tempo a poslouchal instrukce od trenéra. Stačilo to na druhé místo."

Spurt o třetí figuru vyhrál nad Polnickým táborský Skála.