Jaroslav Kulhavý při londýnském závodu

Jaroslav Kulhavý při londýnském závodu | foto: Michal Sváček, MAFRA

Šampion Kulhavý se po OH vrací do závodů, pojede kritérium na Lipně

  • 1
Dva týdny od svého zlatého tažení v Londýně byla cyklistika v ústraní, biker Jaroslav Kulhavý měl se svou medailí plno starostí, povinností, oslav. V neděli se však vrací do práce, usedne na silniční kolo a udělá jeden z prvních kroků v přípravě na mistrovství světa - absolvuje 60kilometrové kritérium na Lipně.

Jeho soupeři v Progress sportswear kritériu budou pětinásobný vítěz série Jiří Nesveda ze Sparty, medailista z dráhových mistrovství světa Milan Kadlec z Dukly a další špičkoví čeští silničáři.

"Jára to bere vážně jako ostrý trénink. Ale na kolo půjde ještě i po tom ten samý den, připravuje se přece na mistrovství světa," zavelel mu jeho trenér Viktor Zapletal, tentokrát z paralympijského Londýna.

Titul mistra světa obhajuje český biker začátkem září v rakouském bikovém ráji Saalfeldenu. Kulhavý se ale i před olympijským závodem rozjížděl zostra na silnici, když absolvoval dvě a půl etapy kvalitního tuzemského závodu Vysočina.

Ve víru společenských povinností po Hrách si Kulhavý zlomil prostřední prst na noze, ale už zase pilně jezdí na kole a trénuje. "Mám to zafixované a je to den ode dne lepší," vzkázal.

Jeho nedělní start (13 hod) bude vyvrcholením Lipno Sport festivalu a velkou událostí. Před startem se v exhibiční jízdě ukáží i další olympijští vítězové Kateřina Neumannová, Roman Šebrle nebo Aleš Valenta.