Křivkův memoriál se v Pardubicích nejede

Pardubice - Cyklistický peloton kroužící v podvečer osvětlenými ulicemi v centru Pardubic. Tak takový obrázek letos neuvidíte. Dvaatřicátý ročník Memoriálu Josefa Křivky se neuskuteční. Tradiční mezinárodní kritérium, které se mělo dnes konat, bylo zrušeno.

"Bohužel se přihlásilo strašně málo jezdců," vysvětlil ředitel závodu Pavel Petr. "V takové situaci jsem si nedovolil nechat zavřít centrum města."

Pardubický závod vždy figuroval v cyklistickém kalendáři v květnu. Letos byl odložen až na podzim. "Na jaře nám uspořádání závodu nedovolilo město, protože se v centru rekonstruovaly silnice," uvedl Petr.

"Na jiné místo jsem ho nechtěl přesunout. Třeba na Dukle by nebyl pro sponzory zajímavý a těžko by tam přišli diváci. Takový závod má smysl pořádat jen v centru města."

Proto byl odložen na říjen. Ovšem neuskuteční se ani nyní. Končící silniční sezona se projevila na nevalném zájmu závodníků.

"Ještě jsem počkal tři dny po termínu přihlášek. Poté jsem závod musel zrušit," uvedl Petr. "Paradoxně krátce poté se mi ozvaly pražské kluby Slavia, Sparta a Dukla, volali mi i z Příbrami. Už bylo bohužel pozdě."

 Podruhé v historii závodu se tak Křivkův memoriál nepojede. "Musíme si počkat na třetího května příštího roku. To je termín, kdy se bude kritérium konat," uvedl Petr.


Grand Tour v roce 2024

4. - 26. května Giro d´Italia
29. června - 21. července Tour de France
17. srpna - 8. září Vuelta a Espaňa