První etapu závodu Kolem Švýcarska vyhrál domácí cyklista Stefan Küng.

První etapu závodu Kolem Švýcarska vyhrál domácí cyklista Stefan Küng. | foto: Profimedia.cz

Úvodní časovku závodu Kolem Švýcarska vyhrál domácí Küng před Evenepoelem

  • 0
Cyklistický mistr světa Remco Evenepoel při návratu do pelotonu po prodělání koronavirové infekce vstoupil do etapového závodu Kolem Švýcarska druhým místem v úvodní časovce. Třiadvacetiletý Belgičan se na 12,7 km dlouhé trati v Einsiedelnu musel sklonit před domácím jezdcem Stefanem Küngem, který byl o šest sekund rychlejší. Evenepoel za sebou nechal o čtyři sekundy krajana Wouta van Aerta.

Evenepoel opět závodí poté, co před necelým měsícem musel kvůli pozitivnímu testu na koronavirus odstoupit po deváté etapě z Gira d’Italia. Úvodní Grand Tour roku opustil lídr stáje Soudal-Quick Step bezprostředně po druhém časovkářském vítězství, které jej vyneslo zpět do čela průběžného pořadí.

Vrcholem sezony bude pro Evenepoela srpnové mistrovství světa v Glasgow, kde bude obhajovat prvenství v závodě s hromadným startem. Otevřená je zatím jeho účast na následné Vueltě, zatímco se startem na Tour de France, která začne 1. července, v předsezonních plánech nepočítal.

Na akci WorldTour ve Švýcarsku je na startu jako jediný český cyklista Pavel Bittner. Jezdec stáje DSM je po časovce na 103. místě se ztrátou 72 sekund.

Cyklistický závod Kolem Švýcarska

WorldTour

1. etapa (časovka na 12,7 km): 1. Küng (Švýc./Groupama-FDJ) 13:31, 2. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step) -6, 3. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma) -10, 4. Sheffield (USA/Ineos Grenadiers) -11, 5. Price-Pejtersen (Dán./Bahrajn Victorious) -17, 6. Skjelmose (Dán./Trek-Segafredo) -19, ...103. Bittner (ČR/DSM) -1:12.

,