Huříková se těší na novou časovkářku Sáblíkovou

  • 1
Zadov - I když se bude Tereza Huříková co nevidět tři týdny připravovat v italském Livignu na mistrovství světa horských kol, stihne znovu i časovku na silnici. Za dva týdny bude v silniční časovce ve Žďáru nad Sázavou mistrovství republiky. "Slyšela jsem, že Lada Kozlíková odřekla účast," připomněla Tereza Huříková, že jí novinky na silnici kolem časovky neunikají.

Vzápětí to potvrdila, když sama začala hovořit o další známé soupeřce. "Těším se na to, že si poměřím síly s novou hvězdou časovky," připomněla rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, která sedla na kolo.

Řekla, že Sáblíkovou obdivuje, že má chuť závodit v létě i v zimě. "Vím, jak je to těžké, když jsem v zimě lyžovala a pak přišla sezona na kole," podotkla Huříková. "Musí se s tím srovnat hlavně hlava."

Po časovce, kde si chce vyjet nominaci na mistrovství světa v německém Stuttgartu, bude Huříková další tři týdny ve vyšší nadmořské výšce trénovat na horském kole.

Odjede mistrovství světa v cross country horských kol a pak bude startovat ve finále Světového poháru MTB v Mariboru. Potom chce znovu trénovat na šampionát v časovce ve Stuttgartu.

Na Zadově jí včera Nash - Hanušová ujela v prudkém sjezdu. "Dokud jsem na ni viděla, měla jsem větší motivaci," ujistila Huříková. "Ale ze závodu jsem měla dobrý pocit," dodala. "Nedělala jsem ty hovadiny co v poslední době, kdy jsem padala a nešly mi starty."

Spravila si chuť, říkala se svým úsměvem. Pro zbytek sezony chce být být znovu v pohodě.