POŘÁD NAHORU. Thomas Voeckler v desáté etapě Tour de France.

POŘÁD NAHORU. Thomas Voeckler v desáté etapě Tour de France. | foto: Reuters

Divokou kartu na Tour de France opět dostal i Voecklerův tým

  • 4
Populární francouzský cyklista Thomas Voeckler se může rozloučit s profesionální kariérou patnáctým startem na Tour de France. Tým Direct Énergie, za který sedmatřicetiletý závodník jezdí, dostal jednu ze čtyř divokých karet na letošní 104. ročník.

K 18 stájím World Tour, které mají účast jistou, organizátoři dnes pozvali ještě další dva francouzské týmy Cofidis a Fortuneo. Překvapením je divoká karta pro belgickou stáj Wanty-Groupe Gobert.

Stejné trio francouzských kontinentálních týmů startovalo na Tour na divokou kartu i loni. Voeckler si v závodě připsal čtrnáctý start za sebou.

Na Tour poutal pozornost hlavně v letech 2004 a 2011, kdy oblékal žlutý trikot vedoucího jezdce. Před šesti lety obsadil v konečném pořadí čtvrté místo, rok nato vyhrál vrchařskou soutěž. Čtyřikrát se na Tour radoval z etapového vítězství.

Divoká karta pro Cofidis znamená, že se na Tour může opět představit i elitní francouzský spurtér Nacer Bouhanni. V minulých dvou letech dostal od pořadatelů Tour pozvání k závodu německý tým Bora s Janem Bártou, který mezitím povýšil do World Tour.