Roman Kreuziger

Roman Kreuziger | foto: www.astana.lu

Kreuziger vyzradil své plány. Program mi maximálně vyhovuje, lebedí si

  • 14
Angažmá v týmu Saxo Bank-Tinkoff Bank zatím Romanu Kreuzigerovi vychází. Ne, český cyklista se ještě neblýskl žádným pozoruhodným výsledkem, ale získal jistotu, že v úvodu sezony dostane, co chtěl: pojede klasiky Amstel Gold Race, Valónský šíp, Lutych-Bastogne-Lutych a k tomu čtyři etapové závody.

"Musím říct, že mi tenhle program vyhovuje maximálně. Jde o závody, které jsem chtěl jet. Hlavně klasiky, které považuju za vrchol první části sezony," poznamenal Kreuziger na svých internetových stránkách.

Rok odstartuje 6. února ve Francii etapovým závodem Kolem Středozemního moře. Pak ho ještě čekají Paříž-Nice, Kolem Baskicka a koncem dubna se zúčastní klání Kolem Romandie.

Teambuilding v novém týmu

Program další části sezony prý český cyklista oznámí později. Už dřív se spekulovalo, že by měl absolvovat červencovou Tour de France a že by měl být k ruce lídrovi stáje Albertu Contadorovi. Předtím by mohl objet Giro d'Italia, kde sice loni ztratil naději na přední umístění, ale ovládl horskou etapu. A další variantu skýtá srpnová Vuelta.

Zatímco někteří jeho parťáci ze Saxo Bank-Tinkoff Bank už se rozjeli po světě za závody v Argentině a Austrálii, Kreuziger je od 4. ledna na soustředění na Kanárských ostrovech. "Do 16. ledna jsem tu byl s manželkou Míšou, pak přijeli kluci z týmu," popisoval šestadvacetiletý jezdec.

"Je tu super počasí, přes den dvacet až dvacet pět stupňů. Tréninky jsou v tuhle chvíli už hodně do intenzity, protože se blíží závody. Jezdíme hodně v kopcích, trénujeme i na časovkářském kole. Jsem maximálně spokojený, všechno jde podle plánu," pochvaloval si Kreuziger.