Mark Cavendish mluví s novináři. | foto: Matěj Tomíček, AP

Už mi nevyhrožujte, vyzývá Cavendish fanoušky po incidentu se Saganem

  • 420
Po kolizi s Peterem Saganem má zlomenou lopatku, mnohem víc však Marka Cavendishe trápí, že se po incidentu ve finiši úterní etapy Tour de France stal terčem nenávisti fanoušků.

Za viníka byl označen slovenský mistr světa a ze slavného závodu ho vyloučili. A Cavendish to nyní od Saganových příznivců schytává. „Je to jen sport a já mám rodinu. Přestaňte posílat sprosté a výhružné komentáře mně i mé rodině,“ vzkázal Cavendish uživatelům sociálních sítí ve videu zveřejněném na twitteru, které natočil v letadle cestou z Francie domů.

Odpůrci mu v nenávistných vzkazech vyčítají, že zavinil vyloučení hvězdy pelotonu Sagana. „Každý má právo na svůj názor, ale vulgární komentáře a výhrůžky si nezasloužím. Ani moje rodina. Nechme to na profesionálech, aby vše posoudili a rozhodli,“ řekl mimo jiné britský jezdec.

05.července 2017 v 18:57, příspěvek archivován: 06.července 2017 v 11:36

VIDEO: https://t.co/JDG80v5yre

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

https://t.co/JDG80v5yre

Sagan byl po kontroverzním souboji ve spurtu čtvrté etapy zhruba 150 metrů před cílem ve Vittelu nejprve penalizován 30 sekundami a následně vyloučen. S odvoláním neuspěl a mimo jiné tak přišel o šanci pošesté za sebou získat na Tour zelený dres pro krále sprinterů.

Incident vyvolal velké emoce nejen v pelotonu. Sagan se hned po etapě Cavendishovi omluvil a britského jezdce to potěšilo. Slovenský šampion následně verdikt jury akceptoval, ale nesouhlasil s ním.

PO KOLIZI. Mark Cavendish a Peter Sagan před cílem čtvrté etapy Tour de France.

,