Diskuze

Ekvádorec Carapaz má etapu, Yates i s Kreuzigerovou pomocí hájí růžovou

Giro d’Italia má poprvé ekvádorského vítěze etapy. Richard Carapaz ze stáje Movistar, oblékající bílý trikot nejlepšího mladého cyklisty, triumfoval v apeninské horské etapě do Montevergine po útoku na posledních dvou kilometrech. Celkové vedení uhájil Simon Yates z Mitcheltonu Scott, pro nějž tvrdě pracoval v závěru etapy i Roman Kreuziger.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Kreuziger je v tymu "captain-on-the-road", nejzkusenejsi jezdec ve staji a dirigent na silnici pro vsechny GT, ktere jede.

V jeho naplni je mj. sledovat deni na silnici a okamzite reagovat na zmeny, aby tym nemusel cekat az teprve prijde pokyn od Matta Whitea z auta.

Mj. take praskat bicem na ktereho Yatese zrovna ma v tymu, aby se nevozil na ocase pelotonu- jak rad dela- a nezaspal deni na spici.

Zpocatku ve Sky a od 2013 u Tinkoffa tohle uspesne delal Mick Rogers, v mladsich letech 3xMS v casovce.

2 1
možnosti
MM

Kreuziger = respekt!R^[>-]

1 0
možnosti
ZV

Silniční cyklistika je dřina a na psychiku závodníka až krutá. Je to zdánlivě individuální sport, protože má jednoho vítěze a sto padesát poražených. Ale zejména na GT je to týmový výkon, i když jen vítěz je oslavován a ostatní členové - vyšťavení a udření jsou v cíli v podstatě bez povšimnutí. Vítěz si užívá adrenalin a uspokojení ze svého výkonu, jeho pomocníci ne. A přesto jdou do další etapy a pro svého lídra dřou. Obdivuji je všechnyR^R^ Naši kluci jedou Giro skvěle, dle svých schopností, formy a týmový pokynů. Ty opakující se pitomé kecy si nechte od cestyRv

7 0
možnosti
OK

No jasně!

Stačí se dívat, jak oslavuje celý tým Sky, když Froome vyhraje Tour. Geraint Thomas a ostatní se nepovažuje za to, za co považuje Kreuzigera chalupář a někteří další zpozdilci. Nepovažuje se ani za poraženého, ani za nosiče vody.

3 0
možnosti
PC

No... Přes všechny ty řeči, kdo "komu dal napít" (resp. "jak se točil a tvrdě pracoval" apod. - je podstatná např. zpráva z etapy - Na Radiožurnálu to okomentují - vyhrál ten a ten, vede ten a ten, z našich byl nejlepší na x-tém místě se ztrátou, celkově je nejlepší z našich se ztrátou... To je podstatné. Možná několika příbuzným přijde, že výsledek je dobrý. Já si myslím, že žádná díra do světa. Je to úhel pohledu - výkřiky - "ty bys to neobjel apod." - ano, je dobré to vůbec dokázat objet a dokončit v limitu. Na druhou stranu - dělání "mistrů světa" ze čtyřicátých, padesátých...míst, je trochu mimo realitu a nadnešené. Ale lepší cyklisty nemáme - než na tato umístění.

5 8
možnosti
OK

O36l89i63n 37K51a82d23l26e59c

12. 5. 2018 23:48

Vezou růžovej, pro chalupáře je to málo, protože ten, kdo ho nosí, nemluví česky....škoda hutorec...

4 2
možnosti
TD

Nevim na co pan Macek koukal, ale ja jsem nejake usilovne stridani Romana na spici nevidel.

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
JZ

J20a64k68u18b 64Z90e83m35a70n

12. 5. 2018 19:07

Pomocník Kreuziger ztratil přes dvě minuty. Hmm, tak to je parádní pomocník...

0 16
možnosti
OB

A četl jste vyjádření Kreuzigera? ;)

2 0
možnosti
TZ

Roman K. vypadal dost vyčerpaně. Je to velká změna proti prvním etapám. Otázkou je jestli odešla forma nebo je v tom i jakási demotivace. Některé články naznačovaly, že kromě role superdomestika by byl i jakýmsi záložním lídrem, pokud by oba jejich lídři formu nepotvrdili. Bylo by zajímavé vědět, jestli v etapě, kdy oba lídři ujeli, byl stažen, aby šetřil síly a definitivně tak postaven do role pomocníka.

1 0
možnosti
TD

Nebyl stazen. Rikal v rozhovoru, ze se kousnul. Pry Astana jela moc rychle tempo. Takze ma sice formu, ale max na klasiky a v horach bude pouzitelnej na zacatku kopce aspon prozatim..

1 0
možnosti
LS

L59a72c14i 81S76u85s41t33e59k

12. 5. 2018 17:53

fantasticky finis mladickeho equadorce

frum je trapi bojuje sam se sebou ale s pomoci tymu stale ve hre

zitra konecne etapa pravdy - 40 km stoupani, profil sity pri T Pinota,

nedivil bych se kdyby se zitra prevlekala i Maglia Rosa :-)

2 2
možnosti
MK

Já pořád favorizuji Pinota na celkové vítězství, takže to možná bude tak jak píšeš

0 0
možnosti