Šlesingr věří, že půjde s formou nahoru

  • 2
Hochfilzen - Příležitost k reparátu za příliš nepovedený vstup do Světového poháru budou mít o víkendu čeští biatlonisté. V Hochfilzenu je čekají další tři závody, v nichž se budou chtít více prosadit do elitní patnáctky. Naopak ženy doufají, že navážou na svůj skvělý start z Finska.

V Rakousku se představí kompletní devítka českých reprezentantů, která odjela úvodní díl SP v Kontiolahti. Všichni - tedy tři ženy a šest mužů - si totiž zajistili postup mezi devadesátku nejlepších, která může ve Světovém poháru pokračovat.

Po tomto víkendu se pak podle nových regulí biatlonová elita znovu zúží, a to o pět jmen v každé kategorii. Vypadnuvší závodníci zamíří do Evropského poháru.

V Hochfilzenu přibylo tento týden 50 centimetrů nového sněhu. "Je tu na první pohled krásná zima, ale dnes už se oteplilo a předpověď slibuje i déšť," uvedl na webových stránkách českého biatlonu kouč mužů Vlastimil Vávra.

Jeho svěřencům nevyšel úvodní díl SP v Kontiolahti podle představ. Nejlépe dopadl Michal Šlesingr, který skončil třináctý ve stíhačce. V Rakousku chce stoupající formu potvrdit. "Tvrdil jsem, že výkonnost by měla jít postupně nahoru. Věřím, že to tady v Rakousku naplním," řekl Šlesingr.

Vedle české jedničky nevyšel začátek seriálu podle představ ani Zdeňku Vítkovi, který se jen se štěstím vešel mezi elitní devadesátku závodníků, která si podle nového systému zajistila účast v druhém podniku sezony.

Program SP v Hochfilzenu:

Pátek 7. prosince:
11:30
sprint mužů, 14:15 sprint žen

Sobota 8. prosince:

13:00 stíhací závod mužů, 15:00 stíhací závod žen

Neděle 9. prosince:

11:00 štafeta mužů, 13:30 štafeta žen



"Horší než v Kontiolahti už to snad být nemůže. Nebylo moc času, ale přesto jsem stihl si trochu upravit pažbu," uvedl Vítek.

Na místo svého životního úspěchu se vrací Roman Dostál. Právě zde se totiž před dvěma lety stal mistrem světa. O motivaci strach nemá. I proto, že se v týdnu stal podruhé otcem.

"Hochfilzen je pro mě zvláštním, speciálním místem. Titul mistra světa, který jsem tu získal, už mi nikdo nevezme. I kvůli malé Anitce bych rád ukázal, že ještě závodit umím," uvedl Dostál.

Naopak potvrdit své výsledky z úvodních závodů budou chtít české biatlonistky, které nebodovaly jen v jednom závodě.

Na startu tak budou Zdenka Vejnarová, Magda Rezlerová i Zuzana Tryznová. Trio pak pro nedělní štafety doplní Veronika Vítková, která startuje na Evropském poháru v Obertilliachu.

"Cíl je jednoznačný. Magda se Zdenkou by měly opět atakovat bodované příčky, Zuzana bude bojovat o udržení ve Světovém poháru," prohlásil reprezentační trenér Ondřej Rybář.

Biatlonistkám navíc ubyla konkurence, část ruské výpravy musí kvůli problémům s udělením víz podnik v Hochfilzenu vynechat.

,

Program biatlonové sezony 2024/2025

Světový pohár v biatlonu v sezoně 2024/2025 začne 30. listopadu ve finském Kontiolahti. O poslední body pak biatlonisté zabojují 23. března 2025 v Oslu. Pro české fanoušky je klíčový především 6. březen, kdy začnou klání v Novém Městě na Moravě.

25. 11. 2023 - 17. 3. 2024 (výsledky závodů)

24. 11. 2024 - 23. 3. 2025 (program závodů)