Kia Vaughnová (vlevo) z USK Praha zakončuje na koš IMOS Brno, neubránila ji...

Kia Vaughnová (vlevo) z USK Praha zakončuje na koš IMOS Brno, neubránila ji Ivana Jalčová. | foto: ČTK

Vaughnová zůstává podkošovým pilířem USK, mistryně doplní Vyoralová

  • 0
V týmu basketbalistek ZVVZ USK Praha bude nadále působit americká pivotka Kia Vaughnová. S českými mistryněmi prodloužila smlouvu o další - již třetí - rok. Novou posilou je česká reprezentantka Tereza Vyoralová, která přichází ze spřátelených VŠ Praha.

Sedmadvacetiletá Vaughnová přišla do USK v roce 2012 a patří ke klíčovým hráčkám. V minulé sezoně české ligy byla nejlepší střelkyní týmu s průměrem 16,1 bodu a měla 7,4 doskoku na zápas. V Eurolize, kde pomohla týmu až na finálový turnaj, měla průměry 11,8 bodu a 9,3 doskoku. Momentálně hraje zámořskou WNBA za Washington.

"Kia je neskutečný dříč, absolutní profesionálka, která nevypustí žádný zápas. Jsme velice rádi, že se nám ji podařilo udržet a že jsme se s ní domluvili na prodloužení smlouvy," řekl generální manažer Marek Kučera.

Dvacetiletá Vyoralová se před rokem překvapivě probojovala do národního týmu pro mistrovství Evropy ve Francii a letos znovu nechybí v širší nominaci pro mistrovství světa. Za VŠ Praha v této sezoně odehrála v průměru 28 minut na zápas s 8,6 bodu, 5,5 doskoku a 2 asistencemi.

"S Terezou, která je jednou z velkých nadějí českého ženského basketbalu, jsme podepsali dlouhodobý kontrakt," dodal Kučera.

Klub už dříve oznámil, že se posílil o srbskou pivotku Ivanu Matovičovou a českou reprezentantku Alenu Hanušovou. Pokračovat budou kromě Vaughnové také české opory Eva Vítečková, Ilona Burgrová, Kateřina Elhotová, Lenka Bartáková a Jana Veselá, jež byla v minulé sezoně zraněná.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž