Prostějovské křídlo Jaromír Bohačík

Prostějovské křídlo Jaromír Bohačík | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Vyčerpaní Prostějovští přemohli Děčín i únavu a jsou v čele ligové tabulky

  • 0
Trojkový pokus Hatchera se v poslední sekundě zápasu odráží od obroučky a ruce prostějovských hráčů míří ke stropu haly. Je dobojováno. Orli ve šlágru 12. kola basketbalové Mattoni NBL právě porazili Děčín 90:88 a společně s Pardubicemi vedou tabulku.

"Bylo to nesmírně vyrovnané utkání. Soupeř několikrát vedl, přesto jsme se vždy do zápasu dokázali vrátit," radoval se kouč vítězů Peter Bálint.
Podle něj jeho tým však nebyl agresivní, jak by si přál. "Hrát ligu a pohár je náročné. Hráči bojují s únavou. Proto je výhra nad Děčínem nesmírně cenná."

Severočeský celek v minulém kole senzačně vyloupil Pardubice a také v Prostějově až do konce bojoval o skalp dalšího silného soka. Nejblíže k úspěchu byl na konci třetí čtvrtiny. V tu chvíli vedl o pět bodů. Vedení ztratil až v závěru střetnutí.

"Přes porážku jsem spokojený s výkonem svých hráčů. Podali jsme nejlepší výkon v sezoně a měli k dispozici poslední střelu, která mohla zápas otočit," ocenil svůj výběr děčínský kouč Pavel Budínský.

V jeho mužstvu na sebe výborným výkonem upozornil jednadvacetiletý talent Tomáš Pomikálek. "Předvedl svůj potenciál a ukázal se v dobrém světle. Někdy je ještě trochu labilní, což nebyl případ tohoto zápasu. Určitě Tomáše za tento výkon pochválím," poznamenal Budínský.

Na dva body to přesto nestačilo.

Orli ve čtvrté části duelu ze sebe vydolovali zbytky sil a šňůrou sedmi bodů v rozmezí 38. a 39. minuty získali klíčový náskok šesti bodů.

"Přesto bylo utkání otevřené, protože se nám nedařilo z trestných hodů po taktických faulech soupeře. Na horší mušce se podepsalo, že už hráčům chyběly síly. Naštěstí nás to nestálo vítězství," oddechl si Bálint.

Na regeneraci ovšem Orli nebudou mít čas. Už v úterý cestují do Záhřebu ke třetímu zápasu v EuroChallenge Cupu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž