Momentka ze zápasu devátého kola basketbalové ligy mezi Kolínem a Prostějovem

Momentka ze zápasu devátého kola basketbalové ligy mezi Kolínem a Prostějovem | foto: Petr Topič, MAFRA

Vánoční basketbalový maraton vynesl pro charitu více než 27 tisíc korun

  • 0
Téměř 500 aktivních hráčů, 38 zúčastněných týmů, 1 211 nastřílených bodů a především 27 037 korun. Taková byla bilance Vánočního maratonu, který už tradičně pořádají kolínští basketbalisté.

„V dopoledních hodinách si zahrály děti z první, druhé a sedmé základky v Kolíně a také ze školy v Červených Pečkách. Zapojili se i někteří učitelé,“ líčil Miroslav Sodoma, manažer pořádajícího BC Kolín.

Akce se zúčastnili i vrchní představitelé města, starosta Vít Rakušan i místostarosta Michael Kašpar.

Do basketbalového maratonu se zapojili také hráči z řad veřejnosti, tým složený z rekreačních sportovců, všechny mládežnické a dětské týmy se svými trenéry a rodiči. Úplný závěr obstarali bývalí kolínští basketbalisté se současným týmem juniorů. V hale Spojů se bojovalo nepřetržitě dvanáct hodin.

A zrodil se výsledek 634:577.

Co přesně to znamenalo?

Vlastně téměř nic. Vybraná částka byla rozdělena prakticky napůl, takže kolínské Dětské centrum získalo 13 537 korun a dvouletá Amálka, trpící dětskou mozkovou obrnou, 13 500 korun.

„Součástí sbírky byly i peníze získané z dražby sportovních dresů,“ prozradil Miroslav Sodoma. „Za dva dresy kolínského cyklisty Tomáše Paprstky se vydražilo tisíc sedm set korun a za basketbalový dres kolínského kapitána Davida Machače pět tisíc korun,“ doplnil Sodoma.

Malá Amálka navíc jako přídavek obdržela velkého plyšového medvěda v dresu se symbolem Vánočního maratonu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž