Johan Haiblík (ve žlutém) z Ústí nad Labem v zápase s Kolínem. | foto: Karel Dvořáček / Sluneta Ústí

Basketbalové Ústí uťalo sérii porážek, Děčín natáhl svou vítěznou

  • 1
Basketbalisté Ústí nad Labem zastavili sérii porážek. V ligové nadstavbové skupině A1 na čtvrtý pokus poprvé uspěli. Zato Děčín natáhl svou vítěznou jízdu a ve skupině A2 si už zajistil účast v předkole play off.

Ústecká Sluneta doma zdolala ve středu Kolín 78:71. V tabulce však nadále zůstává osmá, tedy poslední v nadstavbě A1.

Nymburk se trápil s Brnem, zato Opava zdrtila Hradec o 64 bodů

„Já ale věřím tomu, že se od této výhry odrazíme. Dnes bylo klíčové, že jsme přibrzdili Adama Číže, v útoku jsme sice neměli svůj den, ale bojovností jsme to dotáhli do vítězného konce a jsem za to hrozně rád,“ slavil ústecký trenér Jan Šotnar.

Před 520 fanoušky se domácí vyždímali. „Věděli jsme, že chceme hrát tvrdou obranu. A myslím, že nás vítězství může nakopnout i do dalších utkání, protože jsme hráli s velkou energií od začátku do konce,“ líbilo se esu Lambu Autreymu.

Děčín doma porazil poslední Olomoucko 92:84, vyhrál počtvrté v řadě a drží vedení v A2. 

„Museli jsme se vyrovnat s absencí Nicholse, který bude nejspíš chybět delší dobu. Takže to museli někteří vzít do svých rukou. A udělali to perfektně. Vypíchnu výkon Ondry Šišky, který odtáhl zápas tak, že omezil svůj útočný apetit a místo toho měl 14 asistencí, což je absolutně skvělé číslo,“ chválil trenér Tomáš Grepl.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž