Play-off 2010: Jiří Holanda (uprostřed) z Jindřichova Hradce je atakován Thaddusem McFadenem (vlevo) a Tomášem Holešovským z Ústí

Play-off 2010: Jiří Holanda (uprostřed) z Jindřichova Hradce je atakován Thaddusem McFadenem (vlevo) a Tomášem Holešovským z Ústí | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Ústečtí basketbalisté udolali béčko Opavy a jsou v semifinále první ligy

  • 0
Basketbalisté Ústí nad Labem doplnili již známou trojici semifinalistů první ligy. Po výhře 81:69 na palubovce Opavy B zvítězili ve čtvrtfinálové sérii 3:2 na zápasy. Jejich příštím soupeřem bude Jindřichův Hradec. Druhou sérii obstarají Chomutov a Hradec Králové.

Ústečtí basketbalisté postupem do semifinále potvrdili ambice klubu, přestože do série vstupovali v pozici hůře nasazeného celku. Toto čtvrtfinále však přineslo spíše nevýhodu domácí palubovky - vždyť ve třech z pěti duelů se nakonec radovali hosté.

Severočeši se oklepali z týden staré porážky, kdy zlikvidovali osmnáctibodovou ztrátu, ale přesto podlehli 71:73, a do rozhodujícího utkání vstoupili lépe. Klíčovou se ale ukázala především druhá desetiminutovka, ve které Slezané polevili v obraně a soupeři dovolili nastřílet celkem 30 bodů.

Domácí prohrávali při vstupu do druhé půle až čtyřiadvacetibodovým rozdílem, v poslední čtvrtině se dvakrát přiblížili na devítibodový odstup, na víc se ale nezmohli, a tak "pouze" zopakovali loňské umístění.

Zápasovým statistikám vládl americký rozehrávač v dresu vítězů Thaddus McFaden, který zaznamenal 26 bodů a 10 doskoků. Nejlepším mužem v domácím dresu byl Petr Strnisko, autor 18 bodů.

Čtvrtfinále první ligy mužů - pátý zápas

Breda&Weinstein Opava B - BK Ústí nad Labem 69:81 (15:20, 31:50, 48:61). Konečný stav série: 2:3.
Nejlepší střelci:
Strnisko 18, J. Dihel 15, Hutňan 8, Klečka a Kupčík 7 - McFaden 26, Hejl 18, Cosey 8, Hojdar a Fohler 7.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž