Turnaj žen ozdobí Ružomberok

Trutnov - Nepůjde o ligové body ani o evropský pohár, přesto Trutnov koncem tohoto týdne zažije snad nejvíce basketbalové slávy ve své historii. V pátek dopoledne začne v tomto městě skvěle obsazený turnaj, jehož součástí budou i podvečerní oslavy titulu mistryň Evropy, který český tým nedávno získal v Turecku.

Vedle výborných evropských týmů přímo v akci uvidí příznivci basketbalu pohár pro evropské šampionky a všechny čtyři ještě nedávno trutnovské basketbalistky, které se o něj zasloužily - Uhrová a Borecká přijedou jako hráčky slovenského Ružomberka,

Kulichová a Hartigová pak dorazí speciálně na tuto akci. „Trenér Gambrinusu Brno a reprezentace nám vyšel vstříc a uvolnil je z přípravy,“ uvedl sportovní manažer Trutnova Jan Braun.

Páteční oslavy budou zapadat do tří dnů plných basketbalových zápasů. V Trutnově se představí osm družstev ze čtyř zemí, obsazení turnaje je opravdu špičkové. „Moc podobně kvalitních turnajů v naší republice v historii nebylo,“ připomíná manažer.

Výčet zúčastněných týmů mu dává zapravdu - nechybí dvojnásobný vítěz Euroligy, účastník ruské superligy, či přední týmy polské ligy. „Nabízíme opravdovou basketbalovou kvalitu,“ připomíná Braun.

Po zítřejších úvodních zápasech přijde v 16.30 slavnostní zahájení spojené s oficiálním představením poháru mistryň Evropy.

Turnaj O pohár města Trutnova

Skupina A: Kara Trutnov, Čeljabinsk (ruská superliga), Poprad (3. tým Slovenska), Hradec Králové.
Skupina B: Ružomberok (dvojnásobný vítěz Euroligy), USK Praha, K. Vary, Polkowice (3. tým Polska).

Diváckým lákadlem bude také sobotní večerní zápas mezi Trutnovem B a Náchodem, ve kterém bývalé hráčky Trutnova v čele s Dobrovičovou vstoupí do letošního ročníku krajského přeboru.

Už dnes vpodvečer se trutnovské basketbalistky utkají v přípravném zápase s ruským Čeljabinskem, účastníkem víkendového turnaje. Začátek zápasu je v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž