Momentka z utkání Svitavy - USK Praha

Momentka z utkání Svitavy - USK Praha | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalisté Svitav si na Brno věří. Nasadí i uzdraveného Teplého

  • 0
Ve středu svitavští basketbalisté šťastně přemohli pražský USK a už v sobotu od 18.30 změří síly s dalším soupeřem, kterého by měli porazit, pokud chtějí časem naplnit svůj sen o play-off: s Brnem.

V úvodním kole nejvyšší soutěže byli svitavští Tuři lepší o sedm bodů, v hale Na Střelnici zvítězili 80:71. Teď však nastoupí před brněnskými diváky.

„Bude to proti nim těžké, ale kdybychom si na ně po výhře nad USK nevěřili, bylo by to špatně. Brno je tým na podobné úrovni jako my, možná jen o málo horší,“ srovnává trenér Svitav Stanislav Petr.

Brno je sice v tabulce stále poslední dvanácté, ale naposledy překvapilo na účet ambiciózního Děčína. Doma ho těsně přehrálo poměrem 74:72.

„Je to varování, ale ten zápas jsem sledoval a Děčín rozhodně nehrál svůj nejlepší basket. Agresivní hra v obraně, doraz na doskoku, nepouštění soupeře do vymezeného území pod košem... To je v utkání s Brnem vůbec nezdobilo. Spíš to bylo naopak,“ konstatuje kouč Petr.

Svitavy si budou chtít pohlídat zejména útočné „rejdy“ křídelníka Ondřeje Dygrýna, rozehrávače Ondřeje Šišky a pivota Jakuba Krakoviče.

„Kdykoli Dygrýna nasadili do hry, zvedlo je to. Je silný na doskoku a umí nájezd i vystřelit. Šiška se dostal do dobré formy. Nesmíme zapomínat ani na (křídelníka) Romana Zachrlu, který nás zlobil minule ve Svitavách,“ vypočítává trenér Petr, který už pošle na palubovku i uzdraveného křídelníka Tomáše Teplého.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž