Trenér Pospíšil spoléhá na mladé hráče

Brno - Mezi největší aspiranty na ligový primát by se i tento rok chtěli přiřadit basketbalisté BVV Brno. V minulém ročníku skončili těsně pod stupni vítězů, když v boji o třetí místo podlehli basketbalistům Mlékárny Kunín. "Myslím si, že letos bychom měli pomýšlet ještě výše," tvrdí trenér Miroslav Pospíšil. "Bude ale hodně záležet na mladých hráčích jako je Černošek a Pavlík, kteří v loňské sezoně dostávali hodně příležitostí a teď od nich čekám, že mi to svou hrou vrátí."

Brňané to však v letní přípravě neměli lehké. S košíkovou skončil Vlastimil Balija, který byl v loňské sezoně nejúspěšnějším střelcem trojek, do Kroměříže odešli Jůza, Helekal a Medveď. V týmu se tedy objevila jen jedna posila z Jihlavy a to Jan Benda, který si však do Vánoc nezahraje. "Na turnaji v Novém Jičíně si poranil koleno a musel jít na operaci. Je to pro tým velká ztráta, protože v přípravě ukázal, že by mohl být oporou týmu," povzdechl si Pospíšil.

S týmem už nějaký čas trénuje Pavel Pelikán, dosavadní hráč konkurenčního brněnského týmu Triga-Eprin. "Pavel by chtěl hrát pod mým vedením a ukázal, že má snahu na sobě pracovat, když ještě shodí nějaká kila, mohl by být přínosem. Přestup si však musí vyřídit sám," informoval Pospíšil.

Přes léto zkoušel trenér několik hráčů ze Slovenska, ale ani jeden z nich v Brně nezůstal. "Bylo to tím, že sem nepřišli kvůli tomu, že bych si je vytipoval, ale byli mi nabídnuti. Nešlo o tak kvalitní hráče, jak jsem si představoval," řekl Pospíšil. "V průběhu sezony však ještě počítám s doplněním kádru o jednoho až dva hráče. Některé už mám vytipované, ale jejich jména ještě neprozradím. Mohu jen říct to, že jde o hráče z Česka i Slovenska," tají nové posily brněnský kouč.

Tým má ale stále problémy se sehraností a kombinační hrou. "Někteří hráči mají prostě svoji hlavu a při hře moc nepřemýšlí. Raději se budou snažit projít přes dva velké hráče, než aby nahráli," rozčiluje se Pospíšil. "Hodně sázím na mladé, protože je to lepší, než nutit přestárlé basketbalisty, aby trénovali a pracovali na sobě," doplňuje Pospíšil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž