Anna Hrušková (u míče) z Hradce Králové jde do koše KP Brno.

Anna Hrušková (u míče) z Hradce Králové jde do koše KP Brno. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Šance pro Hradecké lvice, finále mohou slavit po ideálním postupu

  • 0
Soupeř je sice jiný, ale karty jsou po dvou zápasech rozdány stejně jako před dvěma lety, kdy basketbalistky Sokola Hradec Králové slavily historicky první ligové stříbro. Už v úterý večer si postup do finále domácí nejvyšší soutěže mohou zopakovat.

V semifinálové sérii s KP Brno vedou Východočešky 2:0 na zápasy, zbývá jim poslední krok. První možnost mají v úterý, kdy je v Hradci na programu třetí duel, jenž začne v 18.30.

„Sérii máme dobře rozehranou, věříme si a za přízeň divákům by bylo lepší poděkovat postupem v domácím prostředí,“ řekl manažer hradeckého klubu a asistent trenérky Miroslav Volejník.

Podobně na tom byly Hradecké lvice i před dvěma lety. Tehdy hrály o finále s Nymburkem, po dvou zápasech vedly rovněž 2:0, ale potvrzení postupu si v domácím prostředí nevybojovaly, přivezly ho až o pár dnů později z Nymburka. Jak to bude nyní?

„Otázkou je, kolik ještě brněnským hráčkám zbylo sil. My můžeme točit víc hráček, v tom je naše výhoda,“ je přesvědčený Volejník.

Hradec v obou utkáních prakticky neustále vedl, podle Volejníka ho k výhrám dovedly mimo jiné právě i vydařené vstupy do těchto utkání: „Zatím v obou případech podle mě rozhodly, pokusíme se o něco podobného i nyní. Formu máme dobrou, všechny hráčky jsou zdravé.“

Přestože Lvice dělí od postupu poslední výhra a mají výhodu domácího prostředí, ani případná prohra by na stříbrných ambicích nemusela nic změnit. K dispozici by měly ještě další jeden či dva pokusy, první v Brně, druhý, určitě poslední v Hradci.

„Chceme to ale mít co nejdřív za sebou, půjdeme za tím, co nám síly budou stačit,“ řekl manažer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž