Sníh prodloužil cestu basketbalistů do Brna

Ostrava, Nový Jičín - Problémy se sněhem zkomplikovaly basketbalistům NH Ostrava cestu k utkání do Brna s BBK. Ostravští v sobotu vyhráli 73:66, ale zápas začal s pětadvacetiminutovým zpoždění. Svou povinnost splnila Mlékárna Kunín, která zvítězila na hřišti Sadské 88:57.

„A to jsme, jak jsme sledovali předpověď počasí, vyjeli do Brna o hodinu a půl dříve než obvykle,“ upozornil ostravský trenér František Rón. Leč stejně to nestačilo.

„U Vyškova boural kamion, takže nás odklonili z dálnice. Ale také mimo ní se doprava v kopci sekla,“ uvedl trenér Rón. Že by autobus otočili a vrátili se domů, basketbalisty nenapadlo.

„Podle řádů musíme k utkání dojet a když zpoždění není zaviněné námi, tak soupeř musí počkat,“ uvedl František Rón a připomněl loňskou kalamitu, když jeli k zápasu se Sadskou.

„Tam jsme přijeli dokonce o hodinu a tři čtvrtě později.“ Ostravští měli v Brně možnost se před zápasem rozcvičit. „Ale i tak nám vinou pozdního příjezdu chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa,“ řekl ostravský pivot Marek Mužík.

Trenér Rón ale namítl, že i přes potíže s cestou, tým do utkání vstoupil dobře. „Brzy jsme vedli o deset dvanáct bodů,“ podotkl. „V naší hře bylo hodně pohybu a vytvářeli jsme si dobré pozice.“

Spokojený ale nebyl s hrou proti brněnské zónové obraně. „To jsme byli velmi pasivní,“ uvedl. „Řekli jsme si ale, že musíme hrát v obraně soustředěně, a tomu šedesát šest bodů, které jsme dostali, odpovídá.“

Rozpačitě začal Kunín na palubovce Sadské. Prohrál první čtvrtinu. „Domácí odehráli prvních deset minut velice dobře,“ ocenil soupeře novojičínský trenér Bruno Soče.

„V dalších dvou čtvrtinách se nám ale povedl bodový trhák, na který Sadská nestačila zareagovat,“ dodal kouč.

Thierry Zig z týmu Mlékárny Kunín při utkání basketbalove ligy proti USK.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž