Matej Venta (vlevo) z Prostějova obchází Dereka Wrighta z Ostravy.

Matej Venta (vlevo) z Prostějova obchází Dereka Wrighta z Ostravy. | foto: Tomáš Frait, MF DNES

Ostravské deja vu: končí první čtvrtina s Prostějovem a je po zápase

  • 0
Znovu propadli v první čtvrtině. Ostravští basketbalisté ji v úterý prohráli 9:30, podobně jako minule 9:29. Ve druhém čtvrtfinále Mattoni NBL prohráli 61:90 a v sérii na tři výhry prohrávají 0:2.

Až teprve v polovině páté minuty dali ostravští basketbalisté první body. Snížili vedení Prostějova na 2:7. "Nedali jsme spoustu otevřených střel, a když se Prostějov přes nás dostal o deset bodů, neměli jsme šanci s ním hrát," řekl ostravský trenér Dušan Medvecký. "Hostům narostlo sebevědomí a my jsme už nebyli schopni je zastavit."

Prostějovský kouč Zbyněk Choleva čekal ve druhém duelu od Ostravy větší tlak. "Byl, snažili se, ale my jsme se chytili v obraně," podotkl.

Jak je možné, že Ostravští dvakrát za sebou propadli v první čtvrtině? "Říkali jsme si, že si na to musíme dát pozor, ale asi to bylo marné," přiznal ostravský rozehrávač Jan Stehlík. "Znovu jsme ji podělali. Byli jsme nekoncentrovaní v obraně, v útoku jsme nedávali body. Byli jsme naprosto marní, směšní."

Ostravští propadli střelecky. Neprosadil se ani takový tříbodový střelec jako Luděk Jurečka. "Potřebuje na střelu prostor a ten nedostal, Pandula se od něho nehnul," uvedl trenér Medvecký.

"Zato Prostějov dával trojky a tím se vždy rozjede," řekl Luděk Jurečka. "Dají lehké trojky, koše s faulem, chytnou rytmus a těžko je pak můžeme zastavit."

Ostravští působili až odevzdaným dojmem. "Tak to vypadá..." uznal Jurečka. "První čtvrtinu jsme prohráli o dvacet a pak už jsme to měli v hlavách." Přitom domácí byli odhodláni favorita na svém hřišti potrápit.

"Jenže to byl nekoncentrovaný výkon v obraně, zápas jsme odchodili, nasazení bylo malé, střelecky to bylo naprosto mizerné," shrnul porážku kapitán Jan Stehlík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž