Tábor - Karlovy Vary: domácí Petra Mlejnková (vlevo) proniká přes Irenu Boreckou

Tábor - Karlovy Vary: domácí Petra Mlejnková (vlevo) proniká přes Irenu Boreckou | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Sedm statečných z Varů se pokusí v Brně o zázrak

  • 0
Jako sedm statečných se vydají basketbalistky karlovarské Lokomotivy dnes do jámy lvové - na palubovku dlouhodobě nejúspěšnějšího českého celku Frisco Sika Brno. V 11. kole ŽBL se pokusí o zázrak. "Nastoupíme v hodně okleštěné sestavě," potvrzuje totiž Roman Maleček, manažer karlovarského celku.

Posuďte sami. K dlouhodobě zraněné Janě Houdkové nemůžou v Karlových Varech počítat ani s výpomocí extraligových starších dorostenek. Na marodku přibyly Štrůdlová, Křížová a Fazekašová, a tak budou muset hráčky, které pomaličku dostávají ligové minuty (Heidlerová, Važánová), tentokrát vypomoci v utkání B družstva Lokomotivy se Sokolem Kladno ve II. lize žen.

Pokud k tomu přidáme ještě neúčast Jany Stehlíkové (pro tento víkend hostování v I. lize žen v dresu Sokol Nusle) a zejména od posledního utkání v posteli s nachlazením bojující Terezu Brantlovou... "Napočítáme zatím sedm statečných, které se pokusí uhrát co nejlepší výsledek na palubovce dobře hrajících a po posledním vítězství v Eurolize i naladěných Brňanek," říká Maleček.

Frisco Sika Brno by rád v této sezoně získal zpět titul a zatím jde za svým cílem úspěšně, v devíti zápasech ani jednou neprohrál. V jeho dresu se stále více prosazuje karlovarská odchovankyně Alena Hanušová.

Má ze sebou už úspěšnou domácí euroligovou premiéru proti Fenerbahce Istanbul (74:66). Osmnáctiletá pivotka přišla na palubovku ve 37. minutě poté, co soupeřky stáhly náskok na 9 bodů. Alena ihned po svém vstupu na palubovku krásným nájezdem zvýšila na 67:56. Neuplynula ani minuta a opět se drala pod koš, kde byla zastavena faulem. Obě šestky proměnila a necelé tři minuty před koncem už soupeřky ztrácely třináct bodů.

Také v úvodním vzájemném zápase sezony ve Varech byla vidět. Před měsícem Frisco v Tuhnicích vyhrálo 88:37 a Hanušová dala osm bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž