Sacramento zastavilo L. A. Lakers

  • 1
New York - Snadná cesta basketbalistů Los Angeles Lakers za obhajobou loňského vítězství v NBA se nekoná. Na cestě do finále jim statečně vzdoruje Sacramento. Jeho hráči na vlastní palubovce porazili šampiony 96:90 a stav série, hrané na čtyři vítězství je nyní 1:1. Skončila tam dvanáct utkání dlouhá šňůra vítězství Lakers v play off na stadionech soupeřů. Ti v posledních sedmadvaceti zápasach v play off prohráli teprve potřetí.

Za hosty nastoupil i rozehrávač Kobe Bryant, který den před zápasem v hotelu snědl zřejmě zkažené jídlo a měl vážné trávicí potíže.

Jeho potíže začaly po půlnoci a hráč ve tři ráno dokonce telefonoval klubovým lékařům. "Příště, až dostanu chuť na cheeseburger, zajdu si výhradně do McDonald's," pravil po zápasu Bryant, jehož zdravotní stav se díky lékům výrazně zlepšil.

"Celou noc jsem nespal a o detailech vás raději nebudu informovat. Prošel jsem v noci dokonce i sprinterským tréninkem," vyloudil Bryant na své tváři poněkud trpký úsměv.

Třebaže byl během utkání dehydrován a před zápasem dostal tři litry nitrožilní výživy, zaznamenal 22 bodů.

"Ztratil jsem dost energie, což se projevilo na mém výkonu. Zdravý bych hrál lépe," řekl hráč, který podle agentury AP ještě dopoledne ležel na pokoji, nitrožilně dostával léky a výživu a nechtěl ani slyšet, že by do zápasu nastoupil. Odpoledne se mu však udělalo lépe. Přitom nikdo další z týmu si na zdravotní potíže kvůli jídlu v hotelu nestěžoval.

Nejlepšími hráči domácích byli s 21 body a 13 doskoky Chris Webber a Mike Bibby, jenž zatížil konto soupeře 20 body.

Další vzájemné zápasy jsou na programu v pátek a v neděli v Los Angeles.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž