Basketbalisté Ústí nad Labem během time-outu.

Basketbalisté Ústí nad Labem během time-outu. | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Rekordní ústecký hurikán: 119 bodů smetlo v derby Chomutov

  • 1
Basketbalové Ústí slavilo. Pandy rozsápaly v derby Levharty Chomutov 119:86 a jsou zpátky ve hře o play-off. 119 bodů, to je střelecký rekord sezony v basketbalové lize.

A postaral se o něj nováček Ústí v zápase, v němž mu šlo o všechno. Jedině výhra mu mohla uchovat naději na předkolo play-off. Stalo se!

"Ústí nás přehrálo, my propadali, porušovali jsme pravidla, které máme v obraně. Domácím se dařila střelba, bylo to těžko zastavitelné. Valilo se to jak lavina," měl slova uznání pro soupeře Tomáš Eisner, kouč hostů. "Někdy je lepší dostat takový nářez než prohrát o bod. Tahle ťafka nás může postavit zpátky na nohy."

Mimořádný zápas = mimořádné střelecké výkony. Chomutovský rozehrávač Pope nasázel 36 bodů, druhý nejlepší výsledek letošní ligy. I 28bodový příspěvek ústeckého pivota Gottseliga je výjimečný. Ústí se k rekordní výhře odrazilo ve 3. čtvrtině, ovládlo ji 33:17.

"Nešli jsme do derby v nejlepším rozpoložení. Ale jestli to nebyl náš úplně nejlepší výkon, tak určitě jeden z nejlepších. Ani Chomutov neměl špatné statistiky, jenže ty naše byly výrazně nadprůměrně. Snad to bude odraz, abychom se uklidnili," věří Roman Bednář, kouč Ústí.

To teď dělí od desátého Chomutova a tudíž předkola play-off jen dvě výhry. "Takže i dnešní skóre může mít svou cenu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž