Vrubl ještě v dresu v Brna.

Vrubl ještě v dresu v Brna. | foto: Otto Ballon Mierny, MF DNES

Prostějovský rozehrávač Vrubl: Byli jsme ve všem horší

  • 2
Až středeční pátý zápas rozhodne o vítězi čtvrtfinálové série basketbalové ligy mezi Prostějovem a Libercem. Orli před zápasem v Děčíně, který byl dočasným azylem jejich soupeře, vedli 2:1 na zápasy. Po mizerném výkonu ale prohráli 78:92 a dovolili Kondorům srovnat krok. "Z naší strany to bylo špatné. Byli jsme ve všem horší," uznal prostějovský rozehrávač Štěpán Vrubl.

To je hodně strohé hodnocení. Můžete to trochu rozvést?
Na rozdíl od Liberce jsme si nepůjčili míč. Navíc se nám nedařila střelba zdálky. K tomu všemu jsme dostali několik lehkých košů a dostali soupeře do tempa. Pak už se prakticky nedal zastavit.

Oba soupeři proti sobě nastoupili netradičně v děčínské hale. Mohla hrát také změna prostředí svoji roli?
To si nemyslím. Pro oba týmy to bylo stejné. Navíc jsme do Děčína odjeli o den dříve, abychom nešli na hřiště rovnou z autobusu. Musím zkrátka přiznat, že soupeř byl v tomto zápase lepší.

Basketbal na nejvyšší úrovni v Liberci končí, což se hráči oficiálně dozvěděli po třetím zápase série. Také proto hrají uvolněně. To vám zřejmě moc nesedí.
Faktem je, že Liberec v základní části soutěže pátým místem udělal dobrý výsledek. A všechno ostatní je pro ně něco navíc. Je to cítit. Nejsou pod tlakem, hrají basket pro radost. To se pak hraje samozřejmě dobře.

Prostějov je vzhledem ke svým ambicím favoritem čtvrtfinále. Umíte si představit, co by se ve vašem klubu dělo, kdyby do semifinále postoupil Liberec?
O něčem takovém vůbec nepřemýšlíme. Určitě jsme si nepředstavovali, že čtvrtfinále bude tak dlouhé a budeme se muset rvát o postup až v pátém zápase. Ale s tím už teď nic nenaděláme. V hlavěmáme pouze jedinou myšlenku – vyhrát. O ničem jiném nepřemýšlíme.

Pokud se to povede, čeká na vás v semifinále Nymburk, který postoupil ve třech zápasech. Nechyběly by vám v dalším kole síly?
To je předčasná otázka. V každém případě play-off pochopitelně stojí hodně sil. Ale na druhou stranu by nám nechyběl herní rytmus.

Ve středu vás čeká rozhodující duel. Věříte, že zápas zvládnete?
Doma hrajeme jinak než venku. Stačí se podívat na předcházející výsledky. Dvakrát jsme Liberec hladce porazili. Chceme to zopakovat i potřetí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž