Přibyl si teď mnohem víc věří

Praha - Ve včerejším derby se Spartou byl nejvíc vidět. Nedělalo mu problémy dostat se skrz perfektní obranu protivníka až do koše, nebál se ale ani vystřelit z dálky. Opora USK Marian Přibyl zkrátka hodně vyrostl. A nejen v lize, i v reprezentačních utkání předvedl, že důvěru, kterou mu trenéři dají, umí několikanásobně zúročit.

Proti Spartě jste jen za první poločas nastřílel jedenadvacet bodů, přitáhnul jste na sebe pozornost nejen soupeře ale i diváků. Kde se najednou vzalo tolik sebevědomí?
Trávím mnohem víc času na hřišti a díky tomu si také víc věřím. Cítím, že trenér Marko se na mě spoléhá a podobnou důvěru jsem dostal i od reprezentačního trenéra Ježdíka. Ten mi dal hodně, hodně prostoru a já jsem mu za to vděčný.

Přesto, ve vašem herním projevu je velký rozdíl, srovnáme-li ho s loňským rokem. Je to ale asi pochopitelné, tým se opíral o cizince a vy jste neodehrál tolik minut.
Loni jsem sice hrál mnohem méně, ale šlo o kvalitnější zápasy. Vždyť jsme se účastnili Severoevropské ligy. Vlastně šance, že bychom v ní mohli nastupovat i letos, mě přiměla zůstat na USK. Věřil jsem, že si ještě zahrajeme proti tak kvalitním evropským týmům. Když ale uvážím, jaký máme letos kádr, tak by to asi ani dost dobře nešlo.

Před začátkem sezony jste tedy měl nabídky na přestup do jiného mužstva?
Měl, ale o přestupu začnu uvažovat teprve tehdy až skončí letošní ročník ligy. Na USK mi totiž končí smlouva, a tak budu mít možnost zkusit něco jiného.

Kdyby se náhodou objevila nabídka ze zahraničí, kývl byste na ni?
Zvážil bych to, ale určitě mě hodně láká vyzkoušet si život profesionálního hráče se vším, co k tomu patří. Navíc, tady už mě nic nebude vázat. Dokončuji totiž i školu - Palestru - akademii tělesné výchovy a sportu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž