Kateřina Rokošová (vlevo) z Karlových Varů útočí, Kyara Linskensová z Nymburka...

Kateřina Rokošová (vlevo) z Karlových Varů útočí, Kyara Linskensová z Nymburka jí komplikuje situaci. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarské basketbalistky mají náročný start. Teď je čeká KP Brno

  • 3
O první výhru v letošní sezoně se v neděli v extralize proti KP 1960 Brno pokusí na domácí palubovce karlovarské basketbalistky. Ani ve třetím kole nejvyšší domácí soutěže ovšem na domácí výběr kouče Tomáše Pavelky nečeká lehký soupeř.

Po Nymburku s medailovými ambicemi a suverénních vládkyních českých palubovek z pražského USK se karlovarské basketbalistky postaví do cesty dalším účastnicím evropského poháru Eurocupu. V karlovarské míčovce u KV Areny se hraje od 16.30 hodin.

Domácí hráčky by si potřebovaly trochu zvednout sebevědomí, které musí porážka o víc než osmdesát bodů, byť od úřadujících mistryň, nutně trochu pošramotit. „Ukázal se zřejmý rozdíl - asi dvou tříd,“ zhodnotil realisticky poměr sil po utkání druhého kola karlovarský kouč Tomáš Pavelka. Jeho tým sice v hale ZVVZ USK Praha utrpěl drtivou prohru 34:117, utkání však pojal jako možnost nasbírat zkušenosti.

V závěru první poloviny duelu se sešla na palubovce trojice sedmnáctiletých - Barbora Jindrová, Michaela Pitrová a Simona Sklenářová, ještě o rok mladší Anna Rosecká a tuhle čtveřici doplnila osmadvacetiletá Veronika Skokánková, která se do ŽBL vrátila po sedmi letech v nižších soutěžích.

„Pro nás bylo dobré vyzkoušet hráčky, které se běžně v sezoně do akce nedostanou, ale teď si mohly zahrát proti evropským špičkám,“ vysvětloval nezvyklou sestavu na palubovce kouč Pavelka.

Sklenářová i Jindrová se mu za šanci odvděčily šesti body, což jsou jejich osobní maxima v ŽBL, Pitrová si zapsala své první tři ligové body. Jedině Rosecká tak na střeleckou premiéru v nejvyšší soutěži ještě čeká.

Možná se dočká už proti KP 1960 Brno. Loni třetí Brňanky vstoupily do letošního ročníku pod novým trenérem Davidem Zdeňkem, který ještě před několika lety v Karlových Varech působil a právě tady načal svou pouť kariérou profesionálního trenéra. Po sezoně se částečně obměnil i kádr hostí, KP Brno doplnily například zkušené reprezentantky Edita Šujanová, Ilona Burgrová a Milena Prokešová nebo mladá Gabriela Andělová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž