Diskuze

Pospíšil: Už nechci žít takový život

Jen málokterý trenér vydrží u jednoho klubu tak dlouho jako třeba sir Alex Ferguson u fotbalistů Manchesteru United. Nebo Miroslav Pospíšil u basketbalistů Brna. "Miki", jak se dvaašedesátiletému svéráznému kouči důvěrně říká, vedl ligový tým Brna neskutečných 17 let. Minulou sobotu ale koučoval svůj poslední zápas.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T.M.

15. 6. 2007 8:35
Miky díky
Myslím, že v mnohých věcech má pravdu (nejvíc souhlasím s tvrzením, že největší talent byl Áda), naopak souhlasím s tím, že koučování mu poslední dobou tolik nevycházelo. Myslím, že má pravdu i s tím rozpočtem resp. rozpočtem na platy hráčů, který měl Kunín i Děčín určitě větší.
0 0
možnosti

Maanna

15. 6. 2007 9:54
Re: Miky díky
Jojo, Děčín je nabytý drahými hvězdami.... Vždycky mi letos přišlo krajně nespravedlivé, když muselo ubohé Brno s pouhými dvěma Američany a jedním Slovákem (který se na hřiště moc nedostane) hrát proti přeplacené zahraniční hvězdné legii z Děčína čítající dva Američany a jednoho Slováka (který se na hřiště moc nedostane)...
0 0
možnosti

patrickN

14. 6. 2007 23:49
Miki
nám neřekl nic nového. Snad jen to, že svůj despotismus ze sportu by rád přenesl i do politiky a samozřejmě by to byl on, který všechno ví nejlépe a byl by tím silným vůdcem. Jeho ego je skutečně nepřekonatelné. Přitom v lize dnes hraje řada talentů, kteří jeho rukama neprošli. Každý by měl dělat to, co umí nejlépe. Jestli Miki umí poznat talent a dát mu dobré základy, ať to dělá. Ale jeho koučování v lize byla tragédie. Pořád se ohání počtem vychovaných hráčů, ovšem měřítkem kvality trenéra v lize jsou výsledky - on musí dát dohromady vítězný tým. Pro mne je to milovník starých časů, který si nechce připustit, že svět se mění a on ztrácí krok. Kecy o rozpočtu jsou jen jeho výmluvou.
0 0
možnosti

patrickN

14. 6. 2007 23:26
Miki
0 0
možnosti

RumFighter

14. 6. 2007 23:37
Re: Miki
to ho voláš?
0 0
možnosti

hkota

14. 6. 2007 20:54
Vždycky mě pobavil
Je to borec, který mi bude v lize chybět...
0 0
možnosti

pepa16

15. 6. 2007 15:20
Re: Vždycky mě pobavil
TomK: proc si myslis ze rozpocet Brna je tak velkej? Urcite 100% rozpocet vetsi nez Brno maji tyto kluby: Nymburk, Prostejov, Pardubice, Decin, Kunin, Jinak abych reagoval na vsechny ctenare, tak v Decine urcite Sanders, Mulligen,Milos nehraji za 5kc ze? a o Kunine ani nemluvim, a v Pardubicich to same jak v Decine , v Pardubicich tam je zase: Gama, Ames,Trnka,Mujagic ti taky hraji zadarmo ze? Nikomu jeho nazor neberu jak rikal Werich: neni clovek ten aby se zalibil lidem vsem.Jinak TomK nez zacnes nekoho kritizovat podivej se sam na sebe.Zdravi te Pospisil ml.
0 0
možnosti

Tom K

14. 6. 2007 17:44
Jenže...
... věrnost pana Pospíšila nepramení z brněnského patriotismu, ale z opojení vlastní mocí. A co se týče rozpočtu, to už opravdu nemůže myslet vážně. Několik let ho již má Brno vyšší, než NJ (rozuměj Mlékárna), ale neustále slyšíme, jak neskutečně bohatý Kunín svádí bitvy s neuvěřitelně chudým Brnem. Pane Poslíšile, jmenuji se Tomáš Popp a dobře víte, kde mne máte hledat, pokud ne, je zde připojen mail. To jen pro případ, že se budete chtít ohánět tím, že se vaši kritikové nejsou ochotni představit. Naopak, pokud mi budete chtít vyvrátit to, co jsem zde napsal a za čím si stojím víc, než mé ... , tak mi klidně napište a já si vaše argumenty přijedu poslechnout. Pokud k tomu nenajdete odvahu, tak, prosím, přestaňte tahat do svých pochybných argumentů rozpočty !
0 0
možnosti

3speedPepicek

14. 6. 2007 17:03
Pád z hrušky
Miki Pospíšil je jednoznačným příkladem trenérského tipu tzv. basketbalového Tichonova. Obdobně, jako onen pověstný hokejový despota, se nedokázal vyrovnat s novou společenskou situací. Namísto, aby zajistil, jím proklamovaný rozvoj brněnského basketu, napřel svoje aktivity pouze mezi seniory. Tristní situace mládežnických týmů kooperujících s A Plus je do očí bijící. Odtud evidentně pramení Mikiho zahořklost. Nebudu zde omýlat věci známé, jako je to, že Miki stahoval nejlepší starší dorostence - ano skutečně až starší dorostence. Rád bych zdůraznil, že máme stále řadu výborných mládežnických trenérů. Stejná je situace na poli finančních prostředků pro přípravu mladých hráčů. Zásadním nedostatkem současného basketbalového vedení je neochota (neschopnost ?!!) účelně pracovat s tím, co máme k dispozici. Stačí sledovat výsledky jednotlivých SCM, struktůru mládežnických soutěží, která vede k brzkému "scelování" družstev, ve snaze uspět za každou cenu již v žactvu.
0 0
možnosti

3speedPepicek

14. 6. 2007 17:05
Re: Pád z hrušky
Samozřejmě má být správně trenérského typu, nějak se mi v tom horku přilepil prst na měkké i.
0 0
možnosti

mpag

14. 6. 2007 16:55
vychoval
... nevim jestli je to správný slovo, určitě všem těm hráčům něco dal, nějak směroval, ale vychoval ? Vždyť jich většinu do Brna přitáhl ve starším dorostu, kdy už museli něco umět ne?
0 0
možnosti

Jantar19

14. 6. 2007 15:50
ach jo
Na zminku o rozpoctu zase nezapomel,ikdyz decin ma mnohem mensi nez A+. Prijde mi trosku ubohe se v jednom clanku osmkrat!!! zminovat,ze toho dokazal dost a petkrát, ze nejvic zalezi na tom,kolik hracu vychoval. Pravda,je jich moc,ale zapomel jiz zminit, za brno po leta stahuje nejvetsi talenty z cely Moravy. Zeptejte se treba Bendy jestli s nim nekdy trenoval individualne. Netrenoval. Z jihlavy si prines obrovsky cit pro doskok a tvrdost a v Brne k tomu pridal pouze vyhranost a zkusenosti. Hrat zady ke kosi neumi,  obratku taky ne. Pan Pospisil by mel spadnout z hrusky.
Talentu co prisli dal pouze minuty,nic vic. A rozpocet  maji v lize stoprocentne nadprumerny,tak nevim proc furt breci. At si zkusi trenovat treba usti nebo sadskou s rozpoctem  1400000
0 0
možnosti

Fantic

14. 6. 2007 14:35
...
Kolik se toho u nas dela pro skoleni, resp. zdokonalovani treneru, aby nezaostavali za Evropou, potazmo celmy svetem??? Seminare panu Rona a Jezdika jsou prvni vlastovkou, ale bylo by treba, aby se do toho obuli dalsi... kolik klubu je ochotno zaplatit trenerum (nejen ligovym) poznavaci pobyt, kemp nebo trenerskou kliniku v zahranici??? A ze je takovych akci pozehnane... musime se ucit od lepsich, jit vlastni cestou bez ohledu na deni kolem je riziko, ze nam ujede vlak...
0 0
možnosti

3speedPepicek

14. 6. 2007 18:13
Re: ...
Tak já nevím ... v době, kdy se prosadila el. média (INet, DVD atd.) svádět neúspěch českého basketbalu na neochotu nebo na nedostatek příležitostí českých trenérů se vzdělávat, mi připadá jako argument mimo mísu. Kdo chce, ten studuje a shání si nejnovější, ale i prověřené metody a materiály, sám. Možností je řada - přenosy v TV (Euroliga, NBA), literatura (lze si objednat cokoliv), volně dostupné materiály na INetu (minimálně doporučuji FIBA Assist Magazine) nebo nabídka DVD a videokazet. Přihlásit se na trenérský seminář v Evropě - holt to také dost stojí (manželka jednou nepojede k moři ). Navazovat osobní kontakty s cizími trenéry při turnajích - znalost angličtiny. Samozřejmě, čekat s nataženou tlapkou a fňukat, že vás nikdo nikam nevyslal, lze samozřejmě také. V první řadě si ale musím tyto věci shánět sám a sám si je také platit, alespoň tak to cítím já - a také to tak dělám.
0 0
možnosti

julesovofanda

14. 6. 2007 13:10
dobry rozhovor.
0 0
možnosti